Publikavimo data: 2024-04-02
Kiaulienos kepsnys svogūnų lukštuose
Šiame recepte sužinosite, kaip neįprastai paruošti šaltą mėsos užkandį nekepant orkaitėje. Namuose virtą bulvienę lupenose paruošti paprasta: tereikia pasigaminti sūrų marinatą ir išvirti bulvienę pridėjus svogūnų lukštų. Lėtai vėsdama mėsa taps labai minkšta. Prieskonių gausa suteiks subtilų aštrų skonį.
Žingsnis 1
Paruoškite mėsos marinatą. Į puodą įpilkite vandens ir sudėkite mėsą. Skysčio lygis turi būti 2 pirštais aukščiau mėsos. Uždekite ant ugnies, užvirinkite, nuimkite putas, įberkite druskos, svogūnų lukštų, lauro lapų ir visą česnako galvutę. Uždenkite puodą dangčiu ir virkite ant silpnos ugnies 2 valandas. Išjunkite ugnį ir palikite mėsą atvėsti, neišimdami jos iš marinato.
Žingsnis 2
Įtrinkite mėsą prieskoniais. Kai puode esantis skystis atvės, išimkite mėsą ir lengvai nusausinkite ją popieriniu rankšluosčiu. Suberkite prieskonius - pipirus, rozmariną, papriką, hmeli-suneli, 2 skilteles šviežio česnako. Prieskonius gerai įtrinkite į mėsą. Česnaką išspauskite ant mėsos per presą. Suvyniokite į foliją ir padėkite į šaldytuvą per naktį.
Kategorijos