Kiaulienos kepsnys svogūnų lukštuose pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-04-02

Kiaulienos kepsnys svogūnų lukštuose

Šiame recepte sužinosite, kaip neįprastai paruošti šaltą mėsos užkandį nekepant orkaitėje. Namuose virtą bulvienę lupenose paruošti paprasta: tereikia pasigaminti sūrų marinatą ir išvirti bulvienę pridėjus svogūnų lukštų. Lėtai vėsdama mėsa taps labai minkšta. Prieskonių gausa suteiks subtilų aštrų skonį.
Gaminimo laikas
150 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
301 kcal.
Baltymai
11 g
Riebalai
27 g
Angliavandeniai
1 g
Alergenai: Garstyčios, glitimo turintys grūdai
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.33/5 (3 bal.)

Žingsnis 1

Kiaulienos kepsnys svogūnų lukštuose Žingsnis 1
Paruoškite mėsos marinatą. Į puodą įpilkite vandens ir sudėkite mėsą. Skysčio lygis turi būti 2 pirštais aukščiau mėsos. Uždekite ant ugnies, užvirinkite, nuimkite putas, įberkite druskos, svogūnų lukštų, lauro lapų ir visą česnako galvutę. Uždenkite puodą dangčiu ir virkite ant silpnos ugnies 2 valandas. Išjunkite ugnį ir palikite mėsą atvėsti, neišimdami jos iš marinato.

Žingsnis 2

Kiaulienos kepsnys svogūnų lukštuose Žingsnis 2
Įtrinkite mėsą prieskoniais. Kai puode esantis skystis atvės, išimkite mėsą ir lengvai nusausinkite ją popieriniu rankšluosčiu. Suberkite prieskonius - pipirus, rozmariną, papriką, hmeli-suneli, 2 skilteles šviežio česnako. Prieskonius gerai įtrinkite į mėsą. Česnaką išspauskite ant mėsos per presą. Suvyniokite į foliją ir padėkite į šaldytuvą per naktį.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, mėsos patiekalai, mėsos ir paukštienos užkandžiai, įspūdingas receptas, paprasta, pietūs, vakarienė, česnakų sezonas, boujenine, be bendrų alergenų, receptų knyga, kiaulienos vakarienė

Kategorijos