Publikavimo data: 2024-04-03
Jautienos kepsnys
Buzhenina orkaitėje paprastai ruošiama iš kiaulienos, tačiau galite naudoti ir jautieną. Žingsnis po žingsnio receptas nėra sudėtingas. Kad mėsa būtų sultinga ir aromatinga, naudokite marinatą, kurio pagrindą sudaro sojų padažas ir skystas medus. Gaminant naminę boujeniną folijoje, geriausia naudoti asiliuką, nugarinę, mentę arba nugarinę be kaulo. Šviežia jautiena turi būti tolygios mėsos struktūros, švelniai rausvos spalvos, be tamsių dėmių ir nemalonaus kvapo.
Žingsnis 1
Įdarykite mėsą. Įtrinkite mėsą druska ir pipirais. Tada jautienoje padarykite įpjovas ir susmulkinkite česnaką.
Žingsnis 2
Paruoškite marinatą. Sumaišykite medų su sojų padažu. Mėsą užpilkite marinatu, uždenkite dangčiu arba maistine plėvele ir palikite marinuotis 60 minučių.
Žingsnis 3
Iškepkite kiaulieną. Jautienos gabalą sandariai suvyniokite į foliją ir padėkite ant karščiui atsparaus indo. Dėkite į 180 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite mėsą 90 minučių.
Kategorijos