Publikavimo data: 2024-02-04
Kiaulienos jautienos kepsnys su prieskoniais receptas
Boujenina istorija siekia XVI amžių. Tuo metu šis mėsos delikatesas buvo vadinamas "vugenina" ir buvo gaminamas ne tik iš kiaulienos, bet ir iš meškos mėsos. Laikui bėgant žodis transformavosi ir pasiekė mums gerai pažįstamą variantą. Buženina paprastai yra didelis gabalas keptos kiaulienos, jautienos, kartais avienos. Panašaus patiekalo yra ne tik rusų ir ukrainiečių, bet ir didžiausios Kanados provincijos Kvebeko virtuvėje.
Žingsnis 1
Išvalykite mėsą nuo folijos ir riebalų pertekliaus ir paruoškite kepimo indą.
Žingsnis 2
Paruoškite sausą marinatą: sumaišykite garstyčias, česnaką, imbierą, provanso žoleles, druską ir pipirus.
Žingsnis 3
Gautu mišiniu įtrinkite visą kiaulienos gabalą ir padėkite mėsą į šaldytuvą 12 valandų.Kad mėsa geriau išsimarinuotų, galite ją įdėti į kepimui skirtą rankovę.
Žingsnis 4
Sudėkite marinuotą kiaulieną į kepimo indą, uždenkite folija ir 1 valandą pašaukite į iki 180 °C įkaitintą orkaitę.
Žingsnis 5
Po valandos išjunkite orkaitę ir palikite boujenine 30 minučių atvėsti.
Žingsnis 6
Mėsą supjaustykite griežinėliais ir patiekite šaltą.
Kategorijos