Kiaulienos jautienos kepsnys su prieskoniais receptas pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-02-04

Kiaulienos jautienos kepsnys su prieskoniais receptas

Boujenina istorija siekia XVI amžių. Tuo metu šis mėsos delikatesas buvo vadinamas "vugenina" ir buvo gaminamas ne tik iš kiaulienos, bet ir iš meškos mėsos. Laikui bėgant žodis transformavosi ir pasiekė mums gerai pažįstamą variantą. Buženina paprastai yra didelis gabalas keptos kiaulienos, jautienos, kartais avienos. Panašaus patiekalo yra ne tik rusų ir ukrainiečių, bet ir didžiausios Kanados provincijos Kvebeko virtuvėje.
Gaminimo laikas
780 min.
Laikas virtuvėje
40 min.
Kalorijos
255 kcal.
Baltymai
16 g
Riebalai
21 g
Angliavandeniai
1 g
Alergenai: Garstyčios
Sunkumas: 1/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4/5 (3 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Kiaulienos jautienos kepsnys su prieskoniais receptas Žingsnis 1
Išvalykite mėsą nuo folijos ir riebalų pertekliaus ir paruoškite kepimo indą.

Žingsnis 2

Kiaulienos jautienos kepsnys su prieskoniais receptas Žingsnis 2
Paruoškite sausą marinatą: sumaišykite garstyčias, česnaką, imbierą, provanso žoleles, druską ir pipirus.

Žingsnis 3

Kiaulienos jautienos kepsnys su prieskoniais receptas Žingsnis 3
Gautu mišiniu įtrinkite visą kiaulienos gabalą ir padėkite mėsą į šaldytuvą 12 valandų.Kad mėsa geriau išsimarinuotų, galite ją įdėti į kepimui skirtą rankovę.

Žingsnis 4

Kiaulienos jautienos kepsnys su prieskoniais receptas Žingsnis 4
Sudėkite marinuotą kiaulieną į kepimo indą, uždenkite folija ir 1 valandą pašaukite į iki 180 °C įkaitintą orkaitę.

Žingsnis 5

Kiaulienos jautienos kepsnys su prieskoniais receptas Žingsnis 5
Po valandos išjunkite orkaitę ir palikite boujenine 30 minučių atvėsti.

Žingsnis 6

Kiaulienos jautienos kepsnys su prieskoniais receptas Žingsnis 6
Mėsą supjaustykite griežinėliais ir patiekite šaltą.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos