Publikavimo data: 2024-06-15
Aromatingas jautienos troškinys su grybais ir daržovėmis
Jautienos troškinys su grybais ir daržovėmis turi daug privalumų. Jautiena yra didelės maistinės vertės, ne per daug kaloringa ir beveik visiems tinkama mėsa. Grybai, baklažanai, saldžiosios paprikos, svogūnai, pomidorai suteikia maistinių skaidulų, augalinių baltymų, mineralinių medžiagų. Šiame patiekale jie papildo mėsą skoniais ir aromatais. Šis patiekalas bus naudingas visiems, todėl jį galima įtraukti į bet kurį mitybos planą.
Žingsnis 1
Supjaustykite mėsą mažais gabalėliais ir sudėkite į keptuvę. Uždenkite dangčiu ir troškinkite 40 minučių, kol mėsa pusiau išvirs. Į keptuvę su jautiena pasiųskite stambiais gabalėliais supjaustytą svogūną, o grybus - šiaudeliais. Įdėkite gabalėlį sviesto, druskos, pasirinktinai pipirų ir troškinkite 15 minučių, retkarčiais pamaišydami.
Žingsnis 2
Paprikas ir pomidorus supjaustykite mažais kubeliais, sūrį sutarkuokite stambia tarka. Kepimo formos dugną ištepkite aliejumi, išdėliokite baklažanų griežinėlius, ant viršaus sudėkite keptuvės turinį (mėsą, svogūnus ir grybus), tada paprikas ir pomidorus.
Žingsnis 3
Pabarstykite tarkuotu sūriu ir, jei norite, apšlakstykite majonezu. Kepkite gerai įkaitintoje orkaitėje 40 minučių 200 laipsnių Celsijaus temperatūroje.
Kategorijos