Publikavimo data: 2024-10-12
Aromatingas moliūgas, įdarytas ryžiais ir vištiena
Jei nuobodžiauja kasdieniai patiekalai, o dabar - prinokusių moliūgų sezonas, pabandykite šeimai paruošti šią neįprastą vištieną su garnyru "puode". Moliūgų sultyse mirkyta mėsa ir ryžiai gaunasi labai minkšti ir traškūs. Apie tokio patiekalo naudą net nereikia kalbėti, nes jo sudėtyje yra tik patys sveikiausi ir dietiniai ingredientai.
Žingsnis 1
Vištieną supjaustykite kąsnio dydžio gabalėliais, pašalinkite stambius kaulus ir, jei norite, nulupkite odą. Išvalykite moliūgo sėklas ir vidų.
Žingsnis 2
Įkaitinkite keptuvę, ištirpinkite joje sviestą, apkepkite vištienos gabalėlius iki auksinės spalvos ir sudėkite juos į atskirą lėkštę.
Žingsnis 3
Tame pačiame aliejuje pakepinkite smulkiai supjaustytą svogūną, išvirkite ryžius arba virkite, kol jie bus pusiau išvirę.
Žingsnis 4
Į moliūgą pakaitomis dėkite mėsą, svogūnus, ryžius, jei moliūgas nėra labai sultingas, įpilkite šiek tiek karšto vandens, sandariai suvyniokite į foliją ir kepkite 180 °C temperatūroje apie dvi valandas, kol moliūgas bus paruoštas.
Kategorijos