Aromatingas tingus chačapuri su sūriu ir varške pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-18

Aromatingas tingus chačapuri su sūriu ir varške

Aromatingas tingus chačapuri su sūriu yra garsus gruzinų virtuvės patiekalas. Išvertus tai reiškia varškės duoną. Pirmą kartą jis buvo pradėtas gaminti viduramžiais Gruzijoje, vėliau greitai paplito po visą pasaulį ir atsirado dešimtys chačapuri receptų. Daugelis jų pakeitė formas ir pridėjo naujų ingredientų. Iš pradžių chačapuri buvo kvadratinio voko formos, vėliau šiaurinės Gruzijos tautos pradėjo gaminti apskritimo formos chačapuri, o pietinės tautos - valties formos chačapuri.
Gaminimo laikas
70 min.
Laikas virtuvėje
40 min.
Kalorijos
202 kcal.
Baltymai
14 g
Riebalai
15 g
Angliavandeniai
6 g
Sunkumas: 3/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.71/5 (17 bal.)

Žingsnis 1

Aromatingas tingus chačapuri su sūriu ir varške Žingsnis 1
Giliame dubenyje maišytuvu sumaišykite kiaušinius su varške ir 150 g sviesto. Supilkite pieną ir išmaišykite plaktuvu. Į mišinį suberkite tarkuotą sūrį ir sumaišykite plaktuvu.

Žingsnis 2

Aromatingas tingus chačapuri su sūriu ir varške Žingsnis 2
Į tešlą suberkite žoleles, druską ir pipirus, persijokite miltus ir išplakite mikseriu. Nepridegančią keptuvę patepkite aliejumi ir supilkite tešlą, paskirstydami ją po visą keptuvę. Sudėkite kumpį ir apkepkite iš abiejų pusių.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
užkandžiai, užkandžiai su duona ar lavašu, užkandžiai su duona ar lavašu, sluoksniuotos tešlos pyragas, paprasta, yra bendrų alergenų, užkandžiai, sezonas žalumynų, sezonas serbentų, sezonas česnakų, khachapuri, receptų rinkinys, khachapuri su sūriu, khachapuri su kiaušiniu, užkandžiai su česnakais

Kategorijos