Publikavimo data: 2025-08-18
Aromatingas tingus chačapuri su sūriu ir varške
Aromatingas tingus chačapuri su sūriu yra garsus gruzinų virtuvės patiekalas. Išvertus tai reiškia varškės duoną. Pirmą kartą jis buvo pradėtas gaminti viduramžiais Gruzijoje, vėliau greitai paplito po visą pasaulį ir atsirado dešimtys chačapuri receptų. Daugelis jų pakeitė formas ir pridėjo naujų ingredientų. Iš pradžių chačapuri buvo kvadratinio voko formos, vėliau šiaurinės Gruzijos tautos pradėjo gaminti apskritimo formos chačapuri, o pietinės tautos - valties formos chačapuri.
Žingsnis 1
Giliame dubenyje maišytuvu sumaišykite kiaušinius su varške ir 150 g sviesto. Supilkite pieną ir išmaišykite plaktuvu. Į mišinį suberkite tarkuotą sūrį ir sumaišykite plaktuvu.
Žingsnis 2
Į tešlą suberkite žoleles, druską ir pipirus, persijokite miltus ir išplakite mikseriu. Nepridegančią keptuvę patepkite aliejumi ir supilkite tešlą, paskirstydami ją po visą keptuvę. Sudėkite kumpį ir apkepkite iš abiejų pusių.
Kategorijos