Aromatingi barščiai su salierais, burokėliais ir mėsa pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-16

Aromatingi barščiai su salierais, burokėliais ir mėsa

Barščiai su salierais, burokėliais ir mėsa yra sotus ir skanus pirmasis patiekalas. Daržovės ir prieskoniai suteikia nepakartojamą skonį, sodrų aromatą ir spalvą. Barščius sudaro daug komponentų, kuriuos galima derinti pagal savo skonį. Barščius galima virti su jautiena, kiauliena ar paukštiena, pridėti pupelių, paprikų, šviežių pomidorų, tačiau nekintamas komponentas išlieka burokėliai. Barščiai ypač skanūs, kai yra užpilti. Su barščiais puikiai dera grietinė ir pampuškės su česnakais.
Gaminimo laikas
120 min.
Laikas virtuvėje
120 min.
Kalorijos
100 kcal.
Baltymai
4 g
Riebalai
5 g
Angliavandeniai
7 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4/5 (12 bal.)

Žingsnis 1

Aromatingi barščiai su salierais, burokėliais ir mėsa Žingsnis 1
Sudėkite vištieną į puodą, užpilkite šaltu vandeniu ir padėkite ant ugnies. Virimo metu atsargiai nugriebkite susidariusias putas. Į mėsą suberkite petražolės šaknį ir druską ir virkite sultinį ant vidutinės ugnies. Stambiai supjaustykite salierą, morką ir svogūną ir suberkite į sultinį. Kai mėsa bus paruošta, išimkite iš puodo petražolės šaknį, svogūną ir salierą.

Žingsnis 2

Aromatingi barščiai su salierais, burokėliais ir mėsa Žingsnis 2
Sutarkuokite burokėlius ir smulkiai supjaustykite kopūstus. Įkaitinkite keptuvę su trupučiu augalinio aliejaus ir 5-7 min. kepkite burokėlius ant vidutinės ugnies. Tada į keptuvę sudėkite kopūstus ir pomidorų pastą, viską sumaišykite ir toliau troškinkite daržoves, kol bus paruoštos.

Žingsnis 3

Aromatingi barščiai su salierais, burokėliais ir mėsa Žingsnis 3
Bulves supjaustykite mažais kubeliais. Kai mėsa bus beveik paruošta, į sultinį sudėkite bulves. Virkite, kol bulvės suminkštės. Tada sudėkite keptuvėje troškintas daržoves.

Žingsnis 4

Aromatingi barščiai su salierais, burokėliais ir mėsa Žingsnis 4
Smulkiai supjaustykite petražoles ir išspauskite česnaką. Į puodą sudėkite žalumynus, česnakus, pomidorų sūrymą ir lauro lapą. Barščius virkite dar 5 minutes. Pagal skonį įberkite juodųjų pipirų ir druskos ir nukelkite puodą nuo ugnies.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos