Publikavimo data: 2024-02-04
Barščiai su burokėliais receptas
Barščiai pasiruošę švęsti 500 metų jubiliejų. Jos istorija turtinga ir spalvinga kaip ir ji pati. Per šimtmečius ši sriuba keitėsi, pavyzdžiui, pirmuosiuose barščiuose nebuvo bulvių ir pomidorų. Yra nuomonė, kad šis pirmasis patiekalas ypač vertinamas Ukrainoje ir Rusijoje, tačiau Baltarusijoje, Lietuvoje ir net Izraelyje jis taip pat labai mėgstamas, tik kiekvienoje šalyje jis ruošiamas šiek tiek kitaip.
Žingsnis 1
Nulupkite daržoves. Bulves supjaustykite kubeliais. Burokėlius ir morkas sutarkuokite vidutine tarka. Susmulkinkite česnaką. Svogūną supjaustykite vidutinio dydžio kubeliais.
Žingsnis 2
Norėdami paruošti sultinį, sudėkite mėsą į puodą ir įpilkite šalto vandens. Užvirinkite ant vidutinės ugnies ir nugriebkite paviršiuje esančias putas. Sumažinkite kaitrą iki silpnos.
Žingsnis 3
Uždenkite puodą dangčiu ir virkite sultinį 60 minučių. Išimkite išvirtą mėsą ir supjaustykite ją nedideliais gabalėliais.
Žingsnis 4
Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų. Sudėkite svogūnus ir morkas ir kepkite, kol taps auksinės spalvos. Tada į keptuvę sudėkite burokėlius ir actą. Kepkite 5-7 minutes. Tada sudėkite pomidorų pastą. Po 5 minučių kepsnys bus paruoštas.
Žingsnis 5
Grąžinkite sultinį ant ugnies. Sudėkite kepsnį, bulves, kopūstus, mėsą ir česnaką. Pagardinkite prieskoniais ir prieskoniais. Po 15-20 minučių patiekalas bus paruoštas.
Kategorijos