Barščiai su burokėliais receptas pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-02-04

Barščiai su burokėliais receptas

Barščiai pasiruošę švęsti 500 metų jubiliejų. Jos istorija turtinga ir spalvinga kaip ir ji pati. Per šimtmečius ši sriuba keitėsi, pavyzdžiui, pirmuosiuose barščiuose nebuvo bulvių ir pomidorų. Yra nuomonė, kad šis pirmasis patiekalas ypač vertinamas Ukrainoje ir Rusijoje, tačiau Baltarusijoje, Lietuvoje ir net Izraelyje jis taip pat labai mėgstamas, tik kiekvienoje šalyje jis ruošiamas šiek tiek kitaip.
Gaminimo laikas
100 min.
Laikas virtuvėje
100 min.
Kalorijos
87 kcal.
Baltymai
3 g
Riebalai
5 g
Angliavandeniai
5 g
Alergenai: Ne
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4/5 (17 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Barščiai su burokėliais receptas Žingsnis 1
Nulupkite daržoves. Bulves supjaustykite kubeliais. Burokėlius ir morkas sutarkuokite vidutine tarka. Susmulkinkite česnaką. Svogūną supjaustykite vidutinio dydžio kubeliais.

Žingsnis 2

Barščiai su burokėliais receptas Žingsnis 2
Norėdami paruošti sultinį, sudėkite mėsą į puodą ir įpilkite šalto vandens. Užvirinkite ant vidutinės ugnies ir nugriebkite paviršiuje esančias putas. Sumažinkite kaitrą iki silpnos.

Žingsnis 3

Barščiai su burokėliais receptas Žingsnis 3
Uždenkite puodą dangčiu ir virkite sultinį 60 minučių. Išimkite išvirtą mėsą ir supjaustykite ją nedideliais gabalėliais.

Žingsnis 4

Barščiai su burokėliais receptas Žingsnis 4
Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų. Sudėkite svogūnus ir morkas ir kepkite, kol taps auksinės spalvos. Tada į keptuvę sudėkite burokėlius ir actą. Kepkite 5-7 minutes. Tada sudėkite pomidorų pastą. Po 5 minučių kepsnys bus paruoštas.

Žingsnis 5

Barščiai su burokėliais receptas Žingsnis 5
Grąžinkite sultinį ant ugnies. Sudėkite kepsnį, bulves, kopūstus, mėsą ir česnaką. Pagardinkite prieskoniais ir prieskoniais. Po 15-20 minučių patiekalas bus paruoštas.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos