Publikavimo data: 2024-02-04
Klasikiniai barščiai receptas
Šis patiekalas žinomas jau beveik 500 metų: jis buvo kosmose, turi šimtus receptų, savo šventę ir to paties pavadinimo miestą - Borščevą. Taip, tai viskas apie jį, raudoną, sodrią ir vieną iš labiausiai atpažįstamų sriubų - barščius.
Žingsnis 1
Nulupkite svogūną ir česnaką ir supjaustykite plonais griežinėliais. Mėsą nuplaukite ir supjaustykite dideliais kubeliais. Burokėlius ir morkas nulupkite ir sutarkuokite stambia tarka. Bulves nulupkite ir supjaustykite stambiais apskritimais. Kopūstus supjaustykite šiaudeliais. Nuplaukite ir smulkiai supjaustykite krapus.
Žingsnis 2
Į gilią keptuvę įpilkite 20 g augalinio aliejaus, įkaitinkite ir 2 minutes pakepinkite svogūną ir česnaką. Tada sudėkite jautieną ir kepkite, kol taps auksinė.
Žingsnis 3
Užpilkite ingredientus vandeniu ir užvirinkite, tada sumažinkite ugnį iki mažos ir nuplaukite putas skepetaite.
Žingsnis 4
Į vandenį sudėkite bulves, kopūstus ir morkas. Virkite 30 minučių, kol daržovės suminkštės.
Žingsnis 5
Burokėlius 5 minutes pakepinkite įkaitintame augaliniame aliejuje. Sudėkite pomidorų pastą, atskiestą 100 g mėsos sultinio, ir troškinkite 10 minučių.
Žingsnis 6
Į puodą su mėsa ir daržovėmis sudėkite pomidorų pastoje troškintus burokėlius. Virkite ant silpnos ugnies 10 min. Įsitikinkite, kad sriuba neužvirė į ją įdėjus burokėlius, kitaip ji praras spalvą.
Žingsnis 7
Paruoštą sriubą pagardinkite actu, cukrumi, druska ir pipirais.
Žingsnis 8
Uždenkite dangčiu ir palikite 1 valandą. Patiekite barščius karštus su grietine ir smulkintais žalumynais.
Kategorijos