Publikavimo data: 2024-02-04
Barščiai su pupelėmis receptas
Barščiai - tai ne tik burokėliai, morkos, mėsos sultinys, svogūnai ir pomidorų pasta. Tai konstruktoriaus patiekalas, kurį sudaro skirtingos "plytos". Vieną iš jų nusprendėme pagaminti iš pupelių. Jos čia atlieka vieną pagrindinę funkciją - padaro sriubą šiek tiek tirštesnę ir sotesnę. Tai pajusite po pusės porcijos.
Žingsnis 1
Pupeles virkite pasūdytame vandenyje ant silpnos ugnies (2 val.). Nulupkite visas daržoves. Bulves ir svogūnus supjaustykite griežinėliais. Burokėlius ir morkas bus patogu sutarkuoti. Kopūstus taip pat galima sutarkuoti stambia tarka. Susmulkinkite česnaką.
Žingsnis 2
Išvirkite sultinį: sudėkite mėsą į puodą, užpilkite šaltu vandeniu ir pastatykite ant vidutinės ugnies. Užvirus nukoškite putas ir sumažinkite kaitrą iki minimumo.
Žingsnis 3
Uždenkite puodą dangčiu ir virkite sultinį 60 minučių. Kai sultinys bus paruoštas, išimkite mėsą, atskirkite ją nuo kaulo ir supjaustykite kubeliais.
Žingsnis 4
Paruoškite kepsnį: keptuvėje su įkaitintu augaliniu aliejumi apkepkite svogūną ir morkas, kol jos taps auksinės spalvos. Sudėkite burokėlius, actą (nebūtinai) ir kepkite 5-7 min. Sudėkite pomidorų pastą ir kepkite dar 5 minutes.
Žingsnis 5
Gautą sultinį užkaiskite ant ugnies, sudėkite pupeles, bulves, kopūstus, mėsą, kepsnius, druską, pipirus, lauro lapą ir česnaką. Virkite 15-20 minučių, tada patiekite.
Kategorijos