Publikavimo data: 2025-08-18
Aromatingi blyneliai su vynuogėmis ir granatais
Aromatingi blyneliai su vynuogėmis ir granatais yra rusų virtuvės patiekalas. Oladie buvo kepami dar viduramžiais, tačiau taip pavadinti palyginti neseniai. Savo pavadinimą jie gavo dėl unikalios formos. Nuo senų laikų blynai buvo gaminami iš rūgščios tešlos, mažų storų blynų pavidalo. Į blynus būdavo dedama kažkur uogų, kažkur vaisių, kažkur mėsos ir sūrio. Taip atsirado daugybė blynų rūšių.
Žingsnis 1
Supilkite kefyrą į gilų dubenį ir suberkite sodą. Pastatykite ant silpnos ugnies 5 minutėms. Tada į šiltą kefyrą įmuškite vištų kiaušinius, cukrų, cukraus pudrą ir vaniliną. Išmaišykite ir po truputį suberkite miltus.
Žingsnis 2
Į tešlą įmaišykite uogas. Išmaišykite. Įkaitinkite keptuvę, supilkite į ją aliejų. Į keptuvę po šaukštą pilkite tešlą. Kepkite iš abiejų pusių 3-5 minutes. Prieš kiekvieną porciją į keptuvę įpilkite daugiau aliejaus.
Kategorijos