Publikavimo data: 2025-08-19
Aromatingi įdaryti laiveliai su vištiena ir pomidorais
Jei pavargote nuo to, kad klasikinės įdarytos paprikos, nepaisant jų skonio, neatrodo labai išvaizdžiai, pabandykite kepti paprikas laivelio formos, padengdami jas apetitą keliančia sūrio plutele. Šis paprastas patiekalas pasižymi ne tik gražia išvaizda, bet ir nuostabiu skoniu, kuriuo įtiksite savo šeimai ir draugams.
Žingsnis 1
Vištienos filė supjaustykite mažais maždaug vienodo dydžio kubeliais. Taip pat mažais kubeliais supjaustykite pomidorus, svogūnus ir prieskonines žoleles. Sumaišykite juos su supjaustyta mėsa.
Žingsnis 2
Susmulkinkite česnakus, perbraukdami juos per česnakų presą. Česnaką kartu su majonezu, grietine ir paprika sudėkite į mėsą ir daržoves. Įdarą taip pat pasūdykite ir pabarstykite pipirais. Kruopščiai išmaišykite iki vientisos masės.
Žingsnis 3
Paprikas perpjaukite pusiau ir atsargiai užpildykite puseles malta mėsa. Kepimo indą išklokite folija ir patepkite saulėgrąžų aliejumi. Įdarytas paprikas tvarkingai sudėkite į formą.
Žingsnis 4
Ant kiekvienos įdarytos paprikos pusės uždėkite po gabalėlį sviesto. Ant viršaus gausiai pabarstykite tarkuoto sūrio.
Žingsnis 5
Įdarytus laivelius kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje 45 min. arba kol sūris išsilydys į plutelę ir paruduos, o paprikos bus minkštos.
Kategorijos