Publikavimo data: 2024-06-08
Aromatingi iešmeliai, kepti su svogūnais
Auksiniai, kvapnūs kepto šernienos gabalėliai su svogūnais - puikus užkandis prie stiprių gėrimų arba puikus priedas prie šeimos vakarienės. Vos tik nuėmus nuo keptuvės ją reikia valgyti karštą, kitaip atvėsusi ji praranda savo nepakartojamą skonį.
Žingsnis 1
Svogūną supjaustykite ketvirčiais žiedų. Plonai supjaustytus iešmelius įtrinkite druska, pipirais ir mėsos prieskoniais. Per daug nesūdykite, nes kepdami riebūs iešmeliai praras savo tūrį ir gali tapti per sūrūs.
Žingsnis 2
Keptuvę statykite ant didelės ugnies. Galite įpilti truputį augalinio aliejaus, bet griežinėliai ir taip yra pakankamai riebūs. Sudėkite griežinėlius į gerai įkaitintą keptuvę. Kepkite ant didelės ugnies 4-5 minutes, kol taps auksinės spalvos. Tada sudėkite griežinėliais supjaustytus svogūnus, išmaišykite ir sumažinkite kaitrą. Kepkite dar 5-7 minutes, kol svogūnai taps lengvai auksinės spalvos. Jei mėsa vis dar šiek tiek kieta, uždenkite dangčiu ir troškinkite ant silpnos ugnies dar 10 minučių.
Kategorijos