Publikavimo data: 2025-08-19
Aromatingi mėsos kukuliai su pomidorų ir majonezo padažu
Bėgant metams mėsos kukuliai tapo tokiu universaliu patiekalu, kad internete galima rasti tūkstančius receptų, kaip juos gaminti iš įvairių rūšių mėsos ir paukštienos, su įvairiais priedais ir padažais. Kiekvienas gali rasti receptą pagal savo skonį. Vienas iš klasikinių mėsos kukulių gaminimo variantų - kepti juos orkaitėje ant skardos su kokiu nors padažu. Puikus tokio patiekalo pavyzdys yra aromatizuoti mėsos kukuliai su pomidorų ir majonezo padažu.
Žingsnis 1
Ryžius išvirkite, sudėkite į verdantį pasūdytą vandenį ir virkite, kol jie pusiau išvirs, apie 15 minučių, tada išimkite į sietelį, nusausinkite ir atvėsinkite.
Žingsnis 2
Tinkamame giliame dubenyje sumaišykite maltą mėsą, žalią kiaušinį, kubeliais pjaustytą svogūną, atvėsintus ryžius ir mėsos prieskonius. Kruopščiai išmaišykite, kad gautųsi vientisa masė.
Žingsnis 3
Iš maltos mėsos suformuokite didelius rutulio formos kotletus, sudėkite juos ant folija išklotos ir augaliniu aliejumi pateptos kepimo skardos.
Žingsnis 4
Padažui ruošti majonezą ir pomidorų pastą sumaišykite tinkamame dubenyje, įpilkite vandens ir lengvai suplakite. Padažą supilkite ant mėsos kukulių ir pašaukite juos į 180 ℃ temperatūros orkaitę 40 minučių.
Kategorijos