Publikavimo data: 2024-01-06
Pomidorų mėsos kukuliai receptas
Mėsainiai - tai tik tie patiekalai, į kuriuos, be mėsos, dedama grūdų arba daržovių gabalėlių. Dažniausiai patiekiami su padažu. Labiausiai paplitę yra mėsos kukuliai pomidorų padaže arba su grietine. Mėsos kukulius su pomidorų padažu arba keptų svogūnų ir salierų padaže galite pasigaminti namuose. Tai užima nedaug laiko, o patiekalas sotus ir sotus.
Žingsnis 1
Paruoškite reikiamus produktus. Įdarą galite pasigaminti patys iš įvairių rūšių mėsos. Geriausia naudoti kiaulienos ir jautienos arba kiaulienos ir kalakutienos / vištienos faršą. Norėdami pasigaminti faršą, mėsą pertrinkite per mėsmalę arba labai smulkiai supjaustykite. Smulkiai sukapokite česnaką. Duoną sutrinkite rankomis į trupinius.
Žingsnis 2
Paimkite gilų dubenį ir sudėkite maltą mėsą, pusę česnako, džiūvėsėlius ir kiaušinį. Viską gerai išmaišykite. Taip pat įberkite pipirų, druskos pagal skonį ir 0,5 šaukštelio raudonėlio. Vėl išmaišykite.
Žingsnis 3
Šlapiomis rankomis iš maltos mėsos suformuokite kukulius. Geriausia tai daryti ant lentos, kad mėsos kukuliai būtų maždaug vienodo dydžio. Kukuliai turėtų būti didesni už graikinį riešutą, bet mažesni už obuolį. Jei norite, kad jie būtų idealiai lygūs, naudokite koldūnų formeles.
Žingsnis 4
Paimkite keptuvę ir įpilkite į ją aliejaus. Palaukite, kol įkaista. Tada sudėkite mėsos kukulius ir kepkite iš visų pusių ant didelės ugnies, kol paruduos. Kiekvieną pusę kepkite apie 4-5 minutes. Po to mėsos kukulius perkelkite į dubenį arba gilią lėkštę.
Žingsnis 5
Galite naudoti naują keptuvę arba išpilti riebalus iš tos, kurioje ką tik kepėte kotletukus. Tada sudėkite pomidorus į jų sultis, įpilkite pomidorų pastos, likusį raudonėlį ir česnaką. Pagal poreikį pagardinkite druska ir pipirais. Užvirinkite padažą ant vidutinės ugnies, nepamirškite maišyti. jei manote, kad padažui trūksta vandens iš pomidorų, įpilkite pusę puodelio paprasto vandens.
Žingsnis 6
Į karštą padažą sudėkite mėsos kukulius. Uždenkite keptuvę dangčiu ir ant mažos ugnies troškinkite 20-25 minutes. Likus 5 minutėms iki pabaigos patikrinkite padažo konsistenciją. Jei norite, kad būtų tirštesnis, įberkite šiek tiek miltų arba krakmolo. Tada patiekalą galima patiekti.
Žingsnis 7
Patiekdami mėsos kukulius sudėkite ant salotų lapo, papuoškite žolelėmis ir šviežiomis daržovėmis.
Kategorijos