Publikavimo data: 2024-01-06
Naminiai mėsos kukuliai receptas
Mėsos kukuliai - tai maži kotletukai, kurie daugeliui asocijuojasi su vaikyste. Šiame recepte papasakosime, kaip namuose žingsnis po žingsnio tinkamai pasigaminti mėsos kukulius. Mėsos kukuliams geriau naudoti maltą jautieną ir kiaulieną - taip jie bus sultingesni. Šis patiekalas patiks visai šeimai! Paruoškite daugiau mėsos kukulių: visi prašys dar!
Žingsnis 1
Paruoškite maistą. Jei neturite paruoštų maltinių, jautieną pertrinkite per mėsmalę. Nuplaukite daržoves, nulupkite česnaką, nuplaukite pipirus nuo kauliukų.
Žingsnis 2
Duonos džiūvėsėlius arba pasenusią baltą duoną užpilkite vandeniu. Jam įsigėrus, likusį vandenį nusausinkite.Jei mirkote pasenusią baltą duoną, jai išbrinkus pašalinkite plutą ir išspauskite trupinius nuo vandens pertekliaus.
Žingsnis 3
Smulkiai supjaustykite česnaką. Sudėkite jį į dubenį su malta mėsa, tada suberkite mirkytą duoną arba džiūvėsėlius, kiaušinį, druską ir pipirus. Išmaišykite iki vientisos masės.
Žingsnis 4
Įkaitinkite keptuvę su augaliniu aliejumi. Padarykite nedidelius mėsos kukulius ir apvoliokite juos miltuose. Tada kepkite iš abiejų pusių, kol taps auksinės spalvos, maždaug po 3-4 minutes iš kiekvienos pusės. Po to mėsos kukulius išimkite iš keptuvės.
Žingsnis 5
Paruoškite padažą. Papriką supjaustykite griežinėliais ir apkepkite keptuvėje. Supilkite pomidorų padažą.
Žingsnis 6
Sudėkite mėsos kukulius atgal į keptuvę su padažu ir troškinkite po dangčiu 35 minutes. Pagal skonį įberkite likusių prieskonių. Mėsos kukuliai paruošti. Gero apetito!
Žingsnis 7
Norėdami gražiai patiekti, sudėkite mėsos kukulius į baltą lėkštę ir apipilkite padažu, kuriame jie buvo troškinami. Juos taip pat galite papuošti žolelėmis.
Kategorijos