Mėsos kukuliai ant grotelių receptas pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-01-06

Mėsos kukuliai ant grotelių receptas

Mėsos kukuliai yra kelių šalių nacionalinis patiekalas, nors iš pradžių jie kilo iš tiurkų tautų virtuvės. Juos galima ruošti įvairiais būdais: orkaitėje, troškinti garuose, bet dažniausiai mėsos kukuliai kepami keptuvėje. Taip pat tinka įvairios mėsos ar žuvies rūšys. Nuo kotletų jie skiriasi tuo, kad į mėsos kukulius dedama grūdų arba daržovių gabalėlių, kartais duonos arba sūrio. Paruošti skanius naminius mėsos kukulius su padažu keptuvėje nesudėtinga, o rezultatas tikrai bus skanus.
Gaminimo laikas
60 min.
Laikas virtuvėje
25 min.
Kalorijos
177 kcal.
Baltymai
5 g
Riebalai
12 g
Angliavandeniai
13 g
Alergenai: Glitimo turintys grūdai, Kiaušiniai
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.75/5 (4 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Mėsos kukuliai ant grotelių receptas Žingsnis 1
Paruoškite reikiamus produktus. Įdarą galite pasigaminti patys. Tam reikia jį sumalti kombainu arba mėsmale. Geriausia maišyti kelių rūšių mėsą, pavyzdžiui, kiaulieną ir jautieną. Nulupkite svogūną ir smulkiai supjaustykite. Morkas supjaustykite plonomis juostelėmis arba sutarkuokite. Prieš gamindami ryžius kelis kartus perplaukite, kol vanduo taps skaidrus.

Žingsnis 2

Mėsos kukuliai ant grotelių receptas Žingsnis 2
Ryžius virkite, kol jie bus pusiau išvirę. Į puodą supilkite vandenį ir užvirinkite. Pagardinkite trupučiu druskos ir supilkite ryžius. Kartą pamaišykite. Vėl užvirinkite ant vidutinės ugnies. Kai patiekalas ims burbuliuoti, nukelkite nuo ugnies ir nuplaukite ryžius. Sudėkite juos į durklą ir leiskite nusausėti. kad vanduo greičiau užvirtų, į puodą iš karto supilkite karštą vandenį.

Žingsnis 3

Mėsos kukuliai ant grotelių receptas Žingsnis 3
Giliame dubenyje sumaišykite maltą mėsą su smulkiai supjaustytu svogūnu. Į dubenį įmuškite kiaušinį, įberkite druskos ir pipirų ir išmaišykite. Jei norite, galite įberti žolelių (pvz., petražolių). Tada į dubenį su likusiais ingredientais suberkite ryžius ir gerai išmaišykite mėsos kukuliams skirtą faršą. kad faršą gerai išmaišytumėte, iš pradžių tai galite padaryti šakute arba šaukštu, o paskui - rankomis.

Žingsnis 4

Mėsos kukuliai ant grotelių receptas Žingsnis 4
Drėgnomis rankomis iš maltos mėsos suformuokite kotletukus. Tai būtina, kad faršas prie jų nepriliptų. Tada į plokščią lėkštę įberkite miltų. Kiekvieną rutuliuką iš visų pusių apvoliokite miltuose. Jei norite, kad patiekalas būtų sveikesnis, šį veiksmą galite praleisti.

Žingsnis 5

Mėsos kukuliai ant grotelių receptas Žingsnis 5
Įkaitinkite keptuvę ant kaitlentės. Supilkite augalinį aliejų. Pakepinkite susmulkintas morkas ir svogūnus, kol suminkštės. Po to sudėkite šiuos ingredientus į dubenį ir sudėkite mėsos kukulius į keptuvę. Galite imti kitą keptuvę arba naudoti tą, kurioje kepėte daržoves. geriau imti keptuvę su nelimpančia danga, taip pat verta įsitikinti, kad dangtis atitinka skersmenį.

Žingsnis 6

Mėsos kukuliai ant grotelių receptas Žingsnis 6
Atskirame dubenyje sumaišykite pomidorų pastą, prieskonius, cukrų, miltus, druską ir pipirus. Įpilkite šilto vandens. Viską dar kartą išmaišykite. Tada į padažą sudėkite atvėsusias daržoves ir gerai išmaišykite.

Žingsnis 7

Mėsos kukuliai ant grotelių receptas Žingsnis 7
Padažą supilkite ant kotletų, įdėkite lauro lapą, viską pastatykite ant vidutinės ugnies ir troškinkite uždengę dangčiu. Kai padažas užvirs, apverskite mėsos kukulius, kad nesudegtų, ir toliau troškinkite apie 30 minučių, kol bus paruošti. Po to pagal poreikį pasūdykite, pagardinkite pipirais ir prieskoniais. Papuoškite petražolėmis arba krapais ir karštus patiekite ant stalo. jei norite, kad patiekalas būtų tirštesnis, likus 10 minučių iki pabaigos įberkite šiek tiek daugiau miltų ir viską gerai išmaišykite. Jei, priešingai, mėgstate skystesnį padažą, įpilkite šiek tiek vandens, maždaug pusę puodelio.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos