Mėsos kukuliai su padažu receptas pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-01-06

Mėsos kukuliai su padažu receptas

Mėsos kukuliai gaminami daugelio tautų virtuvėse. Nors šio patiekalo pavadinimas kiekvienoje šalyje skiriasi. Yra daugybė šių mėsos kukulių gaminimo variantų - mėsos kukuliai su padažu, ryžiais, kiaušiniais. Kartais yra receptų, kuriuose šie produktai derinami. Pavyzdžiui, mėsos kukulius galima gaminti su ryžiais ir padažu. Tinka bet kokia mėsa - nuo kalakutienos iki kiaulienos. Naminius mėsos kukulius paruošti gana paprasta. Jei žingsnis po žingsnio laikysitės recepto, jie bus minkšti ir skanūs.
Gaminimo laikas
55 min.
Laikas virtuvėje
35 min.
Kalorijos
170 kcal.
Baltymai
5 g
Riebalai
12 g
Angliavandeniai
12 g
Alergenai: Karvės pieno baltymai, glitimo turintys grūdai, kiaušiniai
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.5/5 (2 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Mėsos kukuliai su padažu receptas Žingsnis 1
Paruoškite reikiamus produktus. Jei neturite maltos mėsos, galite ją pasigaminti patys. Tam mėsą sumalkite kombainu arba mėsmale. Geriausia naudoti kelių rūšių mėsą kartu. Pavyzdžiui, sumaišykite kiaulieną su kalakutiena arba jautiena. Nulupkite svogūną, smulkiai supjaustykite. Ryžius gerai nuplaukite, kol vanduo taps skaidrus.

Žingsnis 2

Mėsos kukuliai su padažu receptas Žingsnis 2
Išvirkite ryžius: į puodą supilkite vandenį ir užvirkite. Šiek tiek pasūdykite ir supilkite jau nuplautus ryžius. Viską vieną kartą pamaišykite. Kai patiekalas pradės burbuliuoti, sumažinkite kaitrą iki minimalios ir puodą uždenkite dangčiu. Jei ryžius ėmėte iš pakuotės, žiūrėkite optimalų virimo laiką. Paprastai jis būna apie 20 minučių. Praėjus 20 minučių, nuimkite ryžius nuo ugnies ir palikite dar 10-15 minučių pastovėti po dangčiu. Išvirus ryžiams, išimkite juos į sietelį ir leiskite vandeniui nutekėti. jei po virimo puode liko vandens, nusausinkite jį ir uždenkite puodą sausu rankšluosčiu. Tai sugers drėgmės perteklių.

Žingsnis 3

Mėsos kukuliai su padažu receptas Žingsnis 3
Paruoškite faršą. Dideliame dubenyje sumaišykite faršą su smulkiai supjaustytu svogūnu. Į dubenį įmuškite kiaušinį, įberkite druskos ir pipirų ir išmaišykite. Jei norite, galite įberti žolelių (pvz., petražolių). Tada į dubenį su likusiais ingredientais suberkite ryžius ir gerai išmaišykite mėsos kukuliams skirtą faršą. kad faršą gerai išmaišytumėte, iš pradžių tai galite padaryti šakute arba šaukštu, o paskui - rankomis.

Žingsnis 4

Mėsos kukuliai su padažu receptas Žingsnis 4
Iš maltos mėsos kukulių suformuokite kotletukus. Geriausia tai daryti drėgnomis rankomis, kad malta mėsa prie jų nepriliptų. Tada į plokščią lėkštę supilkite miltus. Kiekvieną rutuliuką iš visų pusių apvoliokite miltuose.

Žingsnis 5

Mėsos kukuliai su padažu receptas Žingsnis 5
Įkaitinkite keptuvę ant kaitlentės. Supilkite augalinį aliejų. Tada kepkite mėsos kukulius po 4-5 minutes iš kiekvienos pusės. Atsargiai juos apverskite ir įsitikinkite, kad jie paruduoja, bet nesudega. Turėtų susidaryti rusva plutelė.

Žingsnis 6

Mėsos kukuliai su padažu receptas Žingsnis 6
Į mėsos kukulius įpilkite pomidorų pastos ir 200 ml vandens, geriausia karšto. Taip pat atkreipkite dėmesį, kad mėsos kukuliai tilptų į keptuvę. Sumažinkite ugnį iki silpnos ir troškinkite mėsos kukulius dar apie 10 minučių.

Žingsnis 7

Mėsos kukuliai su padažu receptas Žingsnis 7
Atskirame dubenyje sumaišykite miltus su grietine ir įpilkite 100 ml vandens. Svarbu viską gerai išmaišyti, kad neliktų miltų gumuliukų. Gautą mišinį supilkite į mėsos kukulius ir troškinkite apie 7-10 minučių po dangčiu ant silpnos ugnies. Po to patiekalą pagal skonį pasūdykite ir papipirinkite, išjunkite ugnį ir galite patiekti ant stalo. jei norite, kad patiekalas būtų tirštesnis, likus 10 minučių iki pabaigos įberkite dar šiek tiek miltų ir viską gerai išmaišykite. Jei, priešingai, mėgstate skystesnį padažą, įpilkite šiek tiek vandens, maždaug pusę puodelio.

Žingsnis 8

Mėsos kukuliai su padažu receptas Žingsnis 8
Bulvių košė puikiai tinka kaip garnyras prie mėsos kukulių. Išvirkite nuluptas bulves, nusausinkite ir sutrinkite bulvių trintuvu. Po to įpilkite karšto pieno ir ištirpinto sviesto, įberkite šiek tiek druskos. Viską gerai išmaišykite, kad neliktų gumuliukų. Galite naudoti trintuvą. Bulvių košę galima užpilti mėsos kukulių padažu, kad būtų sodresnio skonio ir aromato.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos