Publikavimo data: 2025-08-18
Aromatingos įdarytos paprikos su mėsa ir ryžiais
Paprikos plačiai naudojamos kulinarijoje. Be to, jose gausu vitamino P, kuris, beje, buvo pavadintas šio vaisiaus garbei. Varpinės paprikos labai naudingos insulto profilaktikai, nėštumo metu ir net sergant diabetu. Ne veltui iš jos ruošiama daugybė patiekalų. Vienas iš labiausiai paplitusių patiekalų iš paprikų yra būtent įdarytos paprikos. Įdarytos paprikos yra gana kaloringas patiekalas, todėl jį dažniausiai renkasi vasarą.
Žingsnis 1
Keptuvėje su trupučiu augalinio aliejaus pakepinkite svogūnus ir morkas. Ryžius išvirkite iki pusės pasūdytame vandenyje. Tada juos nusausinkite ir sumaišykite su svogūnais, morkomis, malta mėsa ir pomidorų pasta. Pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais.
Žingsnis 2
Gautu mišiniu pripildykite paprikas ir sudėkite jas į puodą. Įdėkite lauro lapą ir troškinkite apie pusantros valandos. Tuomet palikite patiekalą dar 30 min. brinkti.
Kategorijos