Publikavimo data: 2024-06-16
Aromatingos jautienos kepenys grietinėlės padaže
Jautienos kepenys daugeliu savybių yra pranašesnės už kitų rūšių kepenis. Viena iš pagrindinių - jos didina hemoglobino kiekį kraujyje. Jų skonis taip pat prilygsta kiaulienos ir vištienos kepenų skoniui. Pateiktame jautienos kepenėlių gaminimo variante pridedama ne mažiau naudingų ir skanių produktų - grybų, grietinėlės padažo, aromatinių prieskonių. Visa tai kartu per 25 minutes leidžia paruošti kokybišką, maistingą patiekalą, be to, ir biudžetinį.
Žingsnis 1
Kepenėles supjaustykite vidutinio dydžio gabalėliais ir 3-5 min. kepkite alyvuogių aliejuje ant vidutinės ugnies. Sudėkite svogūnų plunksnas ir kepkite dar 5 minutes.
Žingsnis 2
Pievagrybius supjaustykite 6-8 gabaliukais, sudėkite į kepenėles ir kepkite 3-5 minutes ant vidutinės ugnies. Įberkite muskato riešuto ir pipirų.
Žingsnis 3
Supilkite grietinėlę ir virkite porą minučių. Tada sudėkite sviestą ir, kai jis ištirps, išjunkite ugnį.
Kategorijos