Aromatingos jautienos kepenys grietinėlės padaže pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-16

Aromatingos jautienos kepenys grietinėlės padaže

Jautienos kepenys daugeliu savybių yra pranašesnės už kitų rūšių kepenis. Viena iš pagrindinių - jos didina hemoglobino kiekį kraujyje. Jų skonis taip pat prilygsta kiaulienos ir vištienos kepenų skoniui. Pateiktame jautienos kepenėlių gaminimo variante pridedama ne mažiau naudingų ir skanių produktų - grybų, grietinėlės padažo, aromatinių prieskonių. Visa tai kartu per 25 minutes leidžia paruošti kokybišką, maistingą patiekalą, be to, ir biudžetinį.
Gaminimo laikas
25 min.
Laikas virtuvėje
25 min.
Kalorijos
192 kcal.
Baltymai
11 g
Riebalai
14 g
Angliavandeniai
4 g
Sunkumas: 1/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4/5 (12 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Aromatingos jautienos kepenys grietinėlės padaže Žingsnis 1
Kepenėles supjaustykite vidutinio dydžio gabalėliais ir 3-5 min. kepkite alyvuogių aliejuje ant vidutinės ugnies. Sudėkite svogūnų plunksnas ir kepkite dar 5 minutes.

Žingsnis 2

Aromatingos jautienos kepenys grietinėlės padaže Žingsnis 2
Pievagrybius supjaustykite 6-8 gabaliukais, sudėkite į kepenėles ir kepkite 3-5 minutes ant vidutinės ugnies. Įberkite muskato riešuto ir pipirų.

Žingsnis 3

Aromatingos jautienos kepenys grietinėlės padaže Žingsnis 3
Supilkite grietinėlę ir virkite porą minučių. Tada sudėkite sviestą ir, kai jis ištirps, išjunkite ugnį.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos