Publikavimo data: 2024-09-22
Aromatingos vištienos širdelės grietinės ir česnakų padaže
Nepaisant to, kad vištienos širdelės užima žemą vietą mėsos produktų reitinge, jų cheminė sudėtis yra turtinga. Jose ypač daug nepakeičiamų aminorūgščių, taip pat vitaminų, reikalingų imunitetui ir medžiagų apykaitai. Kartu jos nėra per daug kaloringos, todėl vertingos gaminant įvairius patiekalus. Skaniai paruoštos širdelės taip pat gali tapti kulinariniu šedevru.
Žingsnis 1
Virkite širdeles pasūdytame vandenyje 40 minučių. Tada išjunkite ugnį ir išimkite jas iš puodo. Pagal skonį pasūdykite, įberkite pipirų ir prieskonių.
Žingsnis 2
Keptuvėje su augaliniu aliejumi apkepkite susmulkintus svogūnus ir morkas, kol taps auksinės spalvos. Sudėkite širdeles ir maišydami kepkite 5 minutes ant vidutinės ugnies.
Žingsnis 3
Nuimkite keptuvę nuo ugnies, sudėkite grietinę, česnaką, žoleles ir 50 ml karšto vandens. Išmaišykite ir vėl užvirinkite. Sumažinkite ugnį iki silpnos ir virkite 3-4 minutes.
Kategorijos