Publikavimo data: 2024-06-23
Aromatingos vištienos šlaunelės chakhokhbili
Gruzijoje patiekalas chakhokhbili iš pradžių buvo laikomas karališkuoju patiekalu. Yra legenda apie tai, kaip buvo įkurtas Tbilisis. V a. caras Vachtangas I su savo palyda medžiojo vietovėje netoli būsimo miesto. Medžioklinis sakalas pagavo fazaną ir staiga dingo iš akių. Po ilgų paieškų karaliaus dvariškiai rado karštąjį šaltinį, prie kurio nukrito erelis ir fazanas: jie buvo apipilti verdančiu vandeniu. Fazanas buvo išvirtas katile ir medžiotojai jį pavalgė. Šio šaltinio vietoje buvo įkurtas Tbilisio miestas.
Žingsnis 1
Nuo paruoštų vištienos šlaunelių nuimkite odą, stengdamiesi neperpjauti mėsos.
Žingsnis 2
Svogūną ir česnaką nulupkite, nuplaukite ir smulkiai supjaustykite. Aitriąją papriką perpjaukite išilgai pusiau ir išimkite sėklas. Jei norite padidinti aštrumą, sėklas palikite. Paprikas taip pat smulkiai supjaustykite.
Žingsnis 3
Nulupkite pomidorų odelę, prieš tai juos nuplikę verdančiu vandeniu. Minkštus pomidorus smulkiai supjaustykite aštriu peiliu.
Žingsnis 4
Įkaitinkite keptuvę, geriausia nepridegančią. Sudėkite vištieną į keptuvę ir kepkite po 5 min. iš kiekvienos pusės, kad susidarytų šviesi plutelė. Tada sudėkite griežinėliais pjaustytą svogūną ir kepkite dar 3 minutes.
Žingsnis 5
Į šlauneles sudėkite paruoštus pomidorus, česnaką ir aitriąją papriką. Pagal skonį pagardinkite druska ir prieskoniais. Sumažinkite ugnį ir troškinkite, kol vištiena iškeps, 20-30 minučių. Sudėkite į gilų dubenį arba serviravimo indą.
Kategorijos