Aromatingos vištienos šlaunelės chakhokhbili pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-23

Aromatingos vištienos šlaunelės chakhokhbili

Gruzijoje patiekalas chakhokhbili iš pradžių buvo laikomas karališkuoju patiekalu. Yra legenda apie tai, kaip buvo įkurtas Tbilisis. V a. caras Vachtangas I su savo palyda medžiojo vietovėje netoli būsimo miesto. Medžioklinis sakalas pagavo fazaną ir staiga dingo iš akių. Po ilgų paieškų karaliaus dvariškiai rado karštąjį šaltinį, prie kurio nukrito erelis ir fazanas: jie buvo apipilti verdančiu vandeniu. Fazanas buvo išvirtas katile ir medžiotojai jį pavalgė. Šio šaltinio vietoje buvo įkurtas Tbilisio miestas.
Gaminimo laikas
60 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
125 kcal.
Baltymai
12 g
Riebalai
7 g
Angliavandeniai
2 g
Sunkumas: 1/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.96/5 (25 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Aromatingos vištienos šlaunelės chakhokhbili Žingsnis 1
Nuo paruoštų vištienos šlaunelių nuimkite odą, stengdamiesi neperpjauti mėsos.

Žingsnis 2

Aromatingos vištienos šlaunelės chakhokhbili Žingsnis 2
Svogūną ir česnaką nulupkite, nuplaukite ir smulkiai supjaustykite. Aitriąją papriką perpjaukite išilgai pusiau ir išimkite sėklas. Jei norite padidinti aštrumą, sėklas palikite. Paprikas taip pat smulkiai supjaustykite.

Žingsnis 3

Aromatingos vištienos šlaunelės chakhokhbili Žingsnis 3
Nulupkite pomidorų odelę, prieš tai juos nuplikę verdančiu vandeniu. Minkštus pomidorus smulkiai supjaustykite aštriu peiliu.

Žingsnis 4

Aromatingos vištienos šlaunelės chakhokhbili Žingsnis 4
Įkaitinkite keptuvę, geriausia nepridegančią. Sudėkite vištieną į keptuvę ir kepkite po 5 min. iš kiekvienos pusės, kad susidarytų šviesi plutelė. Tada sudėkite griežinėliais pjaustytą svogūną ir kepkite dar 3 minutes.

Žingsnis 5

Aromatingos vištienos šlaunelės chakhokhbili Žingsnis 5
Į šlauneles sudėkite paruoštus pomidorus, česnaką ir aitriąją papriką. Pagal skonį pagardinkite druska ir prieskoniais. Sumažinkite ugnį ir troškinkite, kol vištiena iškeps, 20-30 minučių. Sudėkite į gilų dubenį arba serviravimo indą.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos