Publikavimo data: 2024-06-15
Aštraus skonio vištiena su prieskoniais ir tkemali padažu
Derindami vištieną ir įvairių pasaulio virtuvių nacionalinius produktus, galite gaminti unikalius ir išskirtinius patiekalus. Pavyzdžiui, šiame variante vištiena mirkoma visuose garsiojo gruziniško padažo tkemali skoniuose ir sultyse bei adžikos prieskoniuose, Azijos sojų padaže ir sužaidžiama visiškai naujomis natomis. Be pikantiško raudonųjų pipirų aštrumo, tkemali suteikė mėsai slyvų, kalendrų, česnakų ir kitų žolelių skonį. Įdomu tai, kad tokiai vištienai paruošti prireikia 15 minučių. Likusį laiką ji laikoma orkaitėje.
Žingsnis 1
Paruoškite marinatą iš visų prieskonių - sojos padažo ir tkemali, alyvuogių aliejaus, cukraus, druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų, adžikos, muskato riešuto ir smulkinto česnako. Viską gerai išmaišykite ir palikite kelioms minutėms pastovėti.
Žingsnis 2
Sudėkite vištienos gabalėlius į marinatą, išmaišykite ir apvoliokite iš visų pusių. Uždenkite dubenį maistine plėvele ir padėkite į šaldytuvą 1 valandai.
Žingsnis 3
Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių pagal Celsijų. Sudėkite vištienos gabalėlius į kepimo indą oda į viršų, užpilkite ant jų likusį marinatą ir pašaukite į orkaitę 30 minučių. Po to sumažinkite temperatūrą iki 180 laipsnių ir kepkite dar 30 minučių.
Kategorijos