Aštraus skonio vištiena su prieskoniais ir tkemali padažu pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-15

Aštraus skonio vištiena su prieskoniais ir tkemali padažu

Derindami vištieną ir įvairių pasaulio virtuvių nacionalinius produktus, galite gaminti unikalius ir išskirtinius patiekalus. Pavyzdžiui, šiame variante vištiena mirkoma visuose garsiojo gruziniško padažo tkemali skoniuose ir sultyse bei adžikos prieskoniuose, Azijos sojų padaže ir sužaidžiama visiškai naujomis natomis. Be pikantiško raudonųjų pipirų aštrumo, tkemali suteikė mėsai slyvų, kalendrų, česnakų ir kitų žolelių skonį. Įdomu tai, kad tokiai vištienai paruošti prireikia 15 minučių. Likusį laiką ji laikoma orkaitėje.
Gaminimo laikas
135 min.
Laikas virtuvėje
15 min.
Kalorijos
205 kcal.
Baltymai
14 g
Riebalai
15 g
Angliavandeniai
3 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.88/5 (32 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Aštraus skonio vištiena su prieskoniais ir tkemali padažu Žingsnis 1
Paruoškite marinatą iš visų prieskonių - sojos padažo ir tkemali, alyvuogių aliejaus, cukraus, druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų, adžikos, muskato riešuto ir smulkinto česnako. Viską gerai išmaišykite ir palikite kelioms minutėms pastovėti.

Žingsnis 2

Aštraus skonio vištiena su prieskoniais ir tkemali padažu Žingsnis 2
Sudėkite vištienos gabalėlius į marinatą, išmaišykite ir apvoliokite iš visų pusių. Uždenkite dubenį maistine plėvele ir padėkite į šaldytuvą 1 valandai.

Žingsnis 3

Aštraus skonio vištiena su prieskoniais ir tkemali padažu Žingsnis 3
Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių pagal Celsijų. Sudėkite vištienos gabalėlius į kepimo indą oda į viršų, užpilkite ant jų likusį marinatą ir pašaukite į orkaitę 30 minučių. Po to sumažinkite temperatūrą iki 180 laipsnių ir kepkite dar 30 minučių.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos