Aštri aviena su imbieru ir žemės riešutų sviestu pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-15

Aštri aviena su imbieru ir žemės riešutų sviestu

Aviena yra vertingas dietinis produktas. Joje yra mažai cholesterolio, daug geležies ir seleno, taip pat kitų biologiškai aktyvių medžiagų. Ši mėsa vertinama kulinarijoje ir gurmanų tarpe. Tinkamai iškepta ji pasižymi švelnia tekstūra. Šiame recepte naudojamas imbieras, česnakas, žemės riešutų aliejus, baltasis vynas, sojų padažas, kad ji būtų būtent tokia. Dėl to tokią avieną įvertintų net ir tie, kurie jos nepripažįsta.
Gaminimo laikas
240 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
263 kcal.
Baltymai
12 g
Riebalai
22 g
Angliavandeniai
2 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.89/5 (27 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Aštri aviena su imbieru ir žemės riešutų sviestu Žingsnis 1
Supjaustykite mėsą mažais gabalėliais (4 cm x 4 cm) ir sudėkite į dubenį. Sudėkite imbierą, česnaką ir 1 valgomąjį šaukštą žemės riešutų aliejaus. Išmaišykite, uždenkite maistine plėvele ir įdėkite į šaldytuvą 2 valandoms ar ilgiau.

Žingsnis 2

Aštri aviena su imbieru ir žemės riešutų sviestu Žingsnis 2
Svogūną supjaustykite vidutinio dydžio gabalėliais, apkepkite storadugnėje keptuvėje iki auksinės spalvos ir perkelkite į lėkštę. Toje pačioje keptuvėje apkepkite mėsą, kol apskrus, ir taip pat perkelkite į lėkštę.

Žingsnis 3

Aštri aviena su imbieru ir žemės riešutų sviestu Žingsnis 3
Į kukurūzų miltus supilkite sojų padažą ir vyną, išmaišykite, kad neliktų gumuliukų. Supilkite mišinį į keptuvę, kurioje kepė svogūnai ir mėsa, užvirinkite, tada sudėkite mėsą ir svogūnus į padažą ir išmaišykite. Sumažinkite ugnį iki mažos ir virkite, kol išvirs, apie 90 minučių.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos