Publikavimo data: 2024-06-15
Aštri aviena su imbieru ir žemės riešutų sviestu
Aviena yra vertingas dietinis produktas. Joje yra mažai cholesterolio, daug geležies ir seleno, taip pat kitų biologiškai aktyvių medžiagų. Ši mėsa vertinama kulinarijoje ir gurmanų tarpe. Tinkamai iškepta ji pasižymi švelnia tekstūra. Šiame recepte naudojamas imbieras, česnakas, žemės riešutų aliejus, baltasis vynas, sojų padažas, kad ji būtų būtent tokia. Dėl to tokią avieną įvertintų net ir tie, kurie jos nepripažįsta.
Žingsnis 1
Supjaustykite mėsą mažais gabalėliais (4 cm x 4 cm) ir sudėkite į dubenį. Sudėkite imbierą, česnaką ir 1 valgomąjį šaukštą žemės riešutų aliejaus. Išmaišykite, uždenkite maistine plėvele ir įdėkite į šaldytuvą 2 valandoms ar ilgiau.
Žingsnis 2
Svogūną supjaustykite vidutinio dydžio gabalėliais, apkepkite storadugnėje keptuvėje iki auksinės spalvos ir perkelkite į lėkštę. Toje pačioje keptuvėje apkepkite mėsą, kol apskrus, ir taip pat perkelkite į lėkštę.
Žingsnis 3
Į kukurūzų miltus supilkite sojų padažą ir vyną, išmaišykite, kad neliktų gumuliukų. Supilkite mišinį į keptuvę, kurioje kepė svogūnai ir mėsa, užvirinkite, tada sudėkite mėsą ir svogūnus į padažą ir išmaišykite. Sumažinkite ugnį iki mažos ir virkite, kol išvirs, apie 90 minučių.
Kategorijos