Aštri dešra su rūkyta mėsa pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-09-22

Aštri dešra su rūkyta mėsa

Sodri, aštri, pikantiška soljanka mus pasiekė iš amžių glūdumos, kai Rusijoje soljanka pradėta vadinti tiršta, soti sriuba, kuri dažniausiai buvo verdama su žuvies sultiniu. Laikui bėgant daug kas recepte keitėsi, tačiau pagrindas išliko tas pats stiprus sultinys. Šioje versijoje jame naudojama rūkyta mėsa, ir būtent tai suteikia valgiui sodžiaus efektą. Gaminant šį patiekalą suteikiama galimybė virtuvėje realizuoti įvairias sumanytas variacijas.
Gaminimo laikas
165 min.
Laikas virtuvėje
50 min.
Kalorijos
300 kcal.
Baltymai
14 g
Riebalai
27 g
Angliavandeniai
1 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.04/5 (26 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Aštri dešra su rūkyta mėsa Žingsnis 1
Į didelį puodą supilkite 3 litrus vandens ir užvirinkite. Užvirkite, tada sudėkite krūtinėlę ir supjaustytus kiaulienos šonkauliukus. Nugriebkite putas, įmeskite lauro lapą ir pipirų grūdelius. Virkite sultinį po uždaru dangčiu ant silpnos ugnies 2 valandas, kol mėsa suminkštės. Tada iš sultinio išimkite šonkauliukus, išimkite kaulus ir mėsą supjaustykite nedideliais gabalėliais.

Žingsnis 2

Aštri dešra su rūkyta mėsa Žingsnis 2
Supjaustykite svogūną griežinėliais ir kartu su smulkintu česnaku kepkite augalinio ir sviesto aliejaus mišinyje, kol taps skaidrus. Supilkite pomidorų padažą ir troškinkite 1 minutę.

Žingsnis 3

Aštri dešra su rūkyta mėsa Žingsnis 3
Supjaustykite agurkus mažais kubeliais ir atskirame puode išvirkite agurkų sūrymą. Supilkite juos į troškinį, sudėkite griežinėliais supjaustytas dešreles, išmaišykite, pavirkite 15 minučių, jei reikia, įberkite druskos ir išjunkite.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos