Publikavimo data: 2024-05-25
Aštri dolma pomidorų padaže
Dolma pomidorų padaže įgauna pikantišką skonį, jei įdedama džiovintų vaisių - džiovintų slyvų, abrikosų, ir prieskonių, pavyzdžiui, kalendros ir ziros, kaip šiame variante. Tokį nacionalinį kelių pasaulio virtuvių patiekalą įvertins ne tik tikri gurmanai, bet ir mėgėjai. Tokios dolmos gaminimo laikas yra įprastas, kartu ji nėra pernelyg brangi ir laimi skoniu.
Žingsnis 1
Į maltą mėsą suberkite ryžius, smulkiai supjaustytą svogūną ir kalendrą, tada suberkite prieskonius arba sausas žoleles, druską ir pipirus. Viską išmaišykite.
Žingsnis 2
Lapus dėkite ant kilimėlio pusės. Ant kiekvieno lapo dėkite po sluoksnį maltos mėsos, suvyniokite jį ir padėkite ant keptuvės dugno. Ant viršaus užberkite saują džiovintų vaisių ir kartokite, kol baigsis lapai ir maltinukai.
Žingsnis 3
Supilkite pomidorų sultis, smulkintus pomidorus arba atskieskite pomidorų pastą vandeniu. Įpilkite karšto vandens, kad apsemtų dolmą, ir pastatykite puodą ant ugnies. Užvirus pasūdykite ir virkite ant silpnos ugnies apie 60 minučių. Paruošimas nustatomas pagal lapų minkštumą.
Kategorijos