Klasikinis armėnų dolmos receptas pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-04-03

Klasikinis armėnų dolmos receptas

Dolma yra vienas mėgstamiausių Armėnijos patiekalų. Ten jis vadinamas tolma ir gaminamas ne tik per šventes, bet ir paprastomis dienomis. Pagal klasikinį receptą malta mėsa su daržovėmis ir ryžiais suvyniojama į šviežius vynuogių lapus ir patiekiama su matsoni. Šį įdomų nacionalinį patiekalą galima ragauti ne tik restorane, bet ir pasigaminti savo virtuvėje!
Gaminimo laikas
130 min.
Laikas virtuvėje
60 min.
Kalorijos
160 kcal.
Baltymai
9 g
Riebalai
10 g
Angliavandeniai
4 g
Alergenai: Karvės pieno baltymai
Sunkumas: 3/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.13/5 (15 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Klasikinis armėnų dolmos receptas Žingsnis 1
Paruoškite faršą. Mėsą, svogūnus, pipirus, pomidorus, šviežias žoleles ir sviestą sumalkite mėsmale. Maltą mėsą gerai išmaišykite, pasūdykite, pagardinkite pipirais, įberkite džiovintų bazilikų ir žiupsnelį paprikos.

Žingsnis 2

Klasikinis armėnų dolmos receptas Žingsnis 2
Paruoškite dolmos įdarą. Į dubenį su malta mėsa supilkite ryžius ir gerai išmaišykite.

Žingsnis 3

Klasikinis armėnų dolmos receptas Žingsnis 3
Mėsytę suvyniokite į vynuogių lapus. Atskirkite lapus, nupjaukite kietas uodegėles ir išdėliokite juos ant stalo blizgančia puse žemyn, o gyslomis į viršų. Į kiekvieno lapo vidurį įdėkite graikinio riešuto dydžio maltos mėsos. Pirmiausia susukite šoninius lapo kraštus, paskui susukite į tvirtą ritinėlį. Taip suformuokite visą dolmą.

Žingsnis 4

Klasikinis armėnų dolmos receptas Žingsnis 4
Išvirkite dolmą. Ant keptuvės dugno sudėkite 1 ar 2 sluoksnius vynuogių lapų. Ant jų glaudžiai sudėkite dolmą ir užpilkite šaltu vandeniu. Paspauskite dolmą lėkšte, kad ryžiai joje tolygiai iškeptų. Uždenkite puodą dangčiu ir pastatykite ant vidutinės ugnies. Kai užvirs, sumažinkite ugnį ir virkite apie valandą. Nuimkite dolmą nuo ugnies ir palikite 10-15 minučių pastovėti.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos