Publikavimo data: 2024-04-03
Klasikinis armėnų dolmos receptas
Dolma yra vienas mėgstamiausių Armėnijos patiekalų. Ten jis vadinamas tolma ir gaminamas ne tik per šventes, bet ir paprastomis dienomis. Pagal klasikinį receptą malta mėsa su daržovėmis ir ryžiais suvyniojama į šviežius vynuogių lapus ir patiekiama su matsoni. Šį įdomų nacionalinį patiekalą galima ragauti ne tik restorane, bet ir pasigaminti savo virtuvėje!
Žingsnis 1
Paruoškite faršą. Mėsą, svogūnus, pipirus, pomidorus, šviežias žoleles ir sviestą sumalkite mėsmale. Maltą mėsą gerai išmaišykite, pasūdykite, pagardinkite pipirais, įberkite džiovintų bazilikų ir žiupsnelį paprikos.
Žingsnis 2
Paruoškite dolmos įdarą. Į dubenį su malta mėsa supilkite ryžius ir gerai išmaišykite.
Žingsnis 3
Mėsytę suvyniokite į vynuogių lapus. Atskirkite lapus, nupjaukite kietas uodegėles ir išdėliokite juos ant stalo blizgančia puse žemyn, o gyslomis į viršų. Į kiekvieno lapo vidurį įdėkite graikinio riešuto dydžio maltos mėsos. Pirmiausia susukite šoninius lapo kraštus, paskui susukite į tvirtą ritinėlį. Taip suformuokite visą dolmą.
Žingsnis 4
Išvirkite dolmą. Ant keptuvės dugno sudėkite 1 ar 2 sluoksnius vynuogių lapų. Ant jų glaudžiai sudėkite dolmą ir užpilkite šaltu vandeniu. Paspauskite dolmą lėkšte, kad ryžiai joje tolygiai iškeptų. Uždenkite puodą dangčiu ir pastatykite ant vidutinės ugnies. Kai užvirs, sumažinkite ugnį ir virkite apie valandą. Nuimkite dolmą nuo ugnies ir palikite 10-15 minučių pastovėti.
Kategorijos