Publikavimo data: 2024-04-03
Dolma vynuogių lapuose
Dolma vynuogių lapuose yra nacionalinis Užkaukazės, Balkanų pusiasalio, Azijos ir Šiaurės Afrikos tautų patiekalas. Kaip pasigaminti klasikinę dolmą iš vynuogių lapų namuose? Kaip paruošti maltą mėsą, kad ji būtų skani ir neišsausėtų? Įdarą, beje, galite naudoti bet kokią mėsą: avieną, avieną su jautiena, kiaulieną su jautiena. Žingsnis po žingsnio naminės dolmos iš vynuogių lapų receptas yra paprastas. Jam reikia tik šiek tiek laiko ir įgūdžių.
Žingsnis 1
Paruoškite maltą mėsą. Į dubenį sudėkite maltą mėsą, ryžius, smulkintas žoleles, džiovintas mėtas, druską ir pipirus. Kruopščiai išmaišykite rankomis.
Žingsnis 2
Mėsytę suvyniokite į vynuogių lapus. Padėkite vynuogių lapus ant stalo lygia puse žemyn, o gyslomis į viršų. Į kiekvieno lapo vidurį įdėkite po truputį maltos mėsos. Uždenkite maltą mėsą užlenkdami viršutinį ir apatinį lapo kraštus. Tada uždenkite lapo šonais. Galiausiai suvyniokite lapą. Taip į lapus suvyniokite visą faršą.
Žingsnis 3
Išvirkite dolmą. Ant keptuvės dugno sudėkite 1 ar 2 sluoksnius vynuogių lapų. Ant viršaus glaudžiai sudėkite dolmą, užberkite sausų bazilikų. Kad dolma virimo metu nesubyrėtų, prispauskite ją lėkšte. Į puodą supilkite vandenį ir statykite ant vidutinės ugnies, kol užvirs. Kai vanduo užvirs, sumažinkite ugnį ir virkite apie valandą. Nuimkite dolmą nuo ugnies ir palikite 10-15 minučių pastovėti.
Kategorijos