Publikavimo data: 2024-04-03
Kopūstų dolma
Tradiciškai dolma gaminama iš vynuogių lapų. Tačiau yra ir kitų variantų. Pavyzdžiui, įdaras vyniojamas į kopūstų lapus, įdarytas pomidorais, paprikomis arba baklažanais. Kopūstų dolmos receptą galima rasti turkų virtuvėje. Kopūstus reikėtų rinktis minkštus, o maltą mėsą galima gaminti bet kokią: avieną, avieną su jautiena, kiaulieną su jautiena.
Žingsnis 1
Paruoškite kopūstus. Nuplaukite kopūstus ir sudėkite juos į didelį puodą. Užpilkite jį vandeniu, uždenkite dangčiu, pastatykite ant ugnies ir virkite apie 10-15 minučių, kol kopūstai pusiau išvirs. Išimkite kopūstus iš puodo ir atskirkite lapus. Leiskite jiems atvėsti.
Žingsnis 2
Kol verda kopūstai, paruoškite faršą. Giliame dubenyje gerai sumaišykite maltą kiaulieną ir jautieną, šviežias žoleles, ryžius, druską ir prieskonius.
Žingsnis 3
Mėsytę suvyniokite į kopūstų lapus. Peiliu pašalinkite kietąsias kopūsto gyslas ir kuo vienodžiau suformuokite kopūsto lapus, kad būtų lengviau suvynioti dolmą. Ant kopūsto lapo prie pat lapo krašto dėkite šaukštą įdaro, užlenkite šonus ir susukite į ritinėlį. Taip padarykite su visais lapais.
Žingsnis 4
Išvirkite dolmą. Sudėkite dolmas į puodą sluoksniais, glaudžiai suspausdami jas vieną prie kitos, ir užpilkite vandeniu. Užpilkite dolmas pomidorų padažu. Paspauskite dolmą lėkšte, kad ryžiai iškeptų tolygiai. Uždenkite puodą dangčiu ir pastatykite ant vidutinės ugnies. Užvirus, sumažinkite ugnį ir virkite 30-40 minučių. Nuimkite indą nuo ugnies ir palikite pastovėti apie 10-15 minučių.
Kategorijos