Publikavimo data: 2024-02-04
Dolma vynuogių lapuose su malta vištiena: receptas su vaizdo įrašu receptas
Sunku tiksliai pasakyti, kas išrado dolmą, nes turkai, armėnai ir graikai ją priskiria sau. Dolma buvo žinoma Osmanų imperijos laikais, ji buvo patiekiama sultono virtuvėje. Visai gali būti, kad dolmos receptas buvo sukurtas tik elito virtuvei, nes sudėtinga gaminimo technologija reikalavo virėjo įgūdžių.
Žingsnis 1
Nuplaukite vynuogių lapus ir užpilkite juos verdančiu vandeniu. Jei vynuogių lapai marinuoti, mirkykite juos 20 minučių, jei ne - 5 minutes. Nulupkite ir susmulkinkite svogūną ir česnaką (dalį česnako sutarkuokite smulkia tarka). Matsoni perkoškite per sūrmaišį. Nuplaukite ir susmulkinkite žoleles.
Žingsnis 2
Sumaišykite ryžius, maltą mėsą, svogūnus ir česnakus. Pagardinkite druska ir gerai išmaišykite.
Žingsnis 3
Iš maltos mėsos suformuokite nedidelius kotletukus ir suvyniokite juos į vynuogių lapus taip, kad lygioji lapo pusė būtų išorėje.
Žingsnis 4
Sudėkite gabalėlius į puodą, užpilkite sūdytu vandeniu, kad apsemtų dolmą, ir prispauskite ne itin dideliu svoriu. Troškinkite 60 minučių.
Žingsnis 5
Paruoškite padažą: sumaišykite matsoni, žoleles ir česnakus. Pagardinkite druska ir išmaišykite.
Žingsnis 6
Paruoštą dolmą patiekite su padažu.
Kategorijos