Dolma vynuogių lapuose su malta vištiena: receptas su vaizdo įrašu receptas pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-02-04

Dolma vynuogių lapuose su malta vištiena: receptas su vaizdo įrašu receptas

Sunku tiksliai pasakyti, kas išrado dolmą, nes turkai, armėnai ir graikai ją priskiria sau. Dolma buvo žinoma Osmanų imperijos laikais, ji buvo patiekiama sultono virtuvėje. Visai gali būti, kad dolmos receptas buvo sukurtas tik elito virtuvei, nes sudėtinga gaminimo technologija reikalavo virėjo įgūdžių.
Gaminimo laikas
85 min.
Laikas virtuvėje
85 min.
Kalorijos
93 kcal.
Baltymai
7 g
Riebalai
3 g
Angliavandeniai
8 g
Alergenai: Karvės pieno baltymai
Sunkumas: 3/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4/5 (3 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Dolma vynuogių lapuose su malta vištiena: receptas su vaizdo įrašu receptas Žingsnis 1
Nuplaukite vynuogių lapus ir užpilkite juos verdančiu vandeniu. Jei vynuogių lapai marinuoti, mirkykite juos 20 minučių, jei ne - 5 minutes. Nulupkite ir susmulkinkite svogūną ir česnaką (dalį česnako sutarkuokite smulkia tarka). Matsoni perkoškite per sūrmaišį. Nuplaukite ir susmulkinkite žoleles.

Žingsnis 2

Dolma vynuogių lapuose su malta vištiena: receptas su vaizdo įrašu receptas Žingsnis 2
Sumaišykite ryžius, maltą mėsą, svogūnus ir česnakus. Pagardinkite druska ir gerai išmaišykite.

Žingsnis 3

Dolma vynuogių lapuose su malta vištiena: receptas su vaizdo įrašu receptas Žingsnis 3
Iš maltos mėsos suformuokite nedidelius kotletukus ir suvyniokite juos į vynuogių lapus taip, kad lygioji lapo pusė būtų išorėje.

Žingsnis 4

Dolma vynuogių lapuose su malta vištiena: receptas su vaizdo įrašu receptas Žingsnis 4
Sudėkite gabalėlius į puodą, užpilkite sūdytu vandeniu, kad apsemtų dolmą, ir prispauskite ne itin dideliu svoriu. Troškinkite 60 minučių.

Žingsnis 5

Dolma vynuogių lapuose su malta vištiena: receptas su vaizdo įrašu receptas Žingsnis 5
Paruoškite padažą: sumaišykite matsoni, žoleles ir česnakus. Pagardinkite druska ir išmaišykite.

Žingsnis 6

Dolma vynuogių lapuose su malta vištiena: receptas su vaizdo įrašu receptas Žingsnis 6
Paruoštą dolmą patiekite su padažu.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos