Publikavimo data: 2024-04-06
Dolma azerbaidžaniečių kalba
Azerbaidžanietiška dolma vynuogių lapuose - tai patiekalas, patiekiamas švenčių dienomis ir darbo dienomis. Receptas paprastas. Įdarui naudojama malta jautiena ir aviena. Pagal skonį dedama svogūnų, žolelių ir prieskonių. Vynuogių lapai gali būti švieži arba marinuoti.
Žingsnis 1
Paruoškite įdarą dolmai. Maltą mėsą pasūdykite ir papipirinkite, suberkite smulkintas šviežias žoleles, supilkite ryžius ir gerai išmaišykite.
Žingsnis 2
Mėsytę suvyniokite į vynuogių lapus. Atskirkite lapus, nupjaukite kietas uodegėles ir sudėkite juos ant stalo blizgančia puse žemyn, o gyslomis į viršų. Į kiekvieno lapo vidurį įdėkite šiek tiek maltos mėsos. Pirmiausia apvyniokite šoninius lapo kraštus, tada susukite į glaudų, tvirtą ritinėlį. Taip suvyniokite visą faršą.
Žingsnis 3
Išvirkite dolmą. Ant keptuvės dugno sudėkite 1 ar 2 sluoksnius vynuogių lapų. Ant jų sudėkite dolmą ir stipriai prispauskite. Paspauskite dolmą lėkšte, kad ryžiai tolygiai iškeptų. Pripilkite puodą vandens, uždenkite dangčiu ir pastatykite ant vidutinės ugnies. Kai užvirs, sumažinkite ugnį ir virkite apie valandą. Nuimkite dolmą nuo ugnies ir palikite pastovėti apie 10-15 minučių.
Kategorijos