Publikavimo data: 2024-03-28
Aštri jautiena ir svogūnai
Jei norite pietums ar vakarienei pasigaminti jautienos, bet nežinote, kaip tai padaryti, pasinaudokite šiuo receptu. Jautiena su svogūnais aštriame padaže puikiai dera su bet kokiais garnyrais. Kurią jaučio dalį pasirinkti, priklauso nuo jūsų, tačiau šiam patiekalui geriausiai tinka nugarinė. Rekomenduojama kepti vidutiniškai iškeptą, kad mėsa būtų minkšta, sultinga ir išlaikytų visą skonį.
Žingsnis 1
Svogūnus supjaustykite plonais pusžiedžiais.
Žingsnis 2
Jautieną iš abiejų pusių įtrinkite druska ir pipirais. Jei turite storą gabalą, supjaustykite jį į dvi 2-3 cm storio riekes.
Žingsnis 3
Įkaitinkite grilio keptuvę (arba įprastą keptuvę), patepkite ją augaliniu aliejumi ir sudėkite mėsą.
Žingsnis 4
Kepkite mėsą po 3 minutes iš abiejų pusių ant vidutinės ugnies.
Žingsnis 5
Į keptuvę suberkite svogūnus, česnako skilteles ir kalendros šakeles. Viską kartu kepkite dar 2-3 minutes. Nepamirškite apversti jautienos.
Žingsnis 6
Įpilkite puodelį vandens ir šaukštą barbekiu padažo ir atsargiai išmaišykite. Troškinkite mėsą ir svogūnus padaže, kol išgaruos vanduo. Apverskite mėsą, kad ji visiškai apsemtų padažą.
Žingsnis 7
Supjaustykite jautieną plonais griežinėliais ir sudėkite į lėkštę su troškintais svogūnais. Papuoškite lėkštę lašais barbekiu padažo ir maltais juodaisiais pipirais. Patiekite.
Kategorijos