Aštri jautiena ir svogūnai pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-03-28

Aštri jautiena ir svogūnai

Jei norite pietums ar vakarienei pasigaminti jautienos, bet nežinote, kaip tai padaryti, pasinaudokite šiuo receptu. Jautiena su svogūnais aštriame padaže puikiai dera su bet kokiais garnyrais. Kurią jaučio dalį pasirinkti, priklauso nuo jūsų, tačiau šiam patiekalui geriausiai tinka nugarinė. Rekomenduojama kepti vidutiniškai iškeptą, kad mėsa būtų minkšta, sultinga ir išlaikytų visą skonį.
Gaminimo laikas
20 min.
Laikas virtuvėje
5 min.
Kalorijos
150 kcal.
Baltymai
10 g
Riebalai
10 g
Angliavandeniai
3 g
Alergenai: Maisto priedai
Sunkumas: 3/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4/5 (6 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Aštri jautiena ir svogūnai Žingsnis 1
Svogūnus supjaustykite plonais pusžiedžiais.

Žingsnis 2

Aštri jautiena ir svogūnai Žingsnis 2
Jautieną iš abiejų pusių įtrinkite druska ir pipirais. Jei turite storą gabalą, supjaustykite jį į dvi 2-3 cm storio riekes.

Žingsnis 3

Aštri jautiena ir svogūnai Žingsnis 3
Įkaitinkite grilio keptuvę (arba įprastą keptuvę), patepkite ją augaliniu aliejumi ir sudėkite mėsą.

Žingsnis 4

Aštri jautiena ir svogūnai Žingsnis 4
Kepkite mėsą po 3 minutes iš abiejų pusių ant vidutinės ugnies.

Žingsnis 5

Aštri jautiena ir svogūnai Žingsnis 5
Į keptuvę suberkite svogūnus, česnako skilteles ir kalendros šakeles. Viską kartu kepkite dar 2-3 minutes. Nepamirškite apversti jautienos.

Žingsnis 6

Aštri jautiena ir svogūnai Žingsnis 6
Įpilkite puodelį vandens ir šaukštą barbekiu padažo ir atsargiai išmaišykite. Troškinkite mėsą ir svogūnus padaže, kol išgaruos vanduo. Apverskite mėsą, kad ji visiškai apsemtų padažą.

Žingsnis 7

Aštri jautiena ir svogūnai Žingsnis 7
Supjaustykite jautieną plonais griežinėliais ir sudėkite į lėkštę su troškintais svogūnais. Papuoškite lėkštę lašais barbekiu padažo ir maltais juodaisiais pipirais. Patiekite.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos