Aštri jautiena su uogų padažu pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-09

Aštri jautiena su uogų padažu

Mėsos ir uogų derinys yra laiko patikrinta ir harmoninga kulinarinė sąjunga. Vaisių ir uogų rūgštumas atlieka marinato vaidmenį, todėl mėsos skaidulos tampa minkštesnės ir švelnesnės. Jis padeda atskleisti mėsos skonį ir puikiai ją papildo. Mūsų recepte saldžiarūgštis padažas suteiks jautienai sodraus skonio aromato. Beje, jis taip pat padės virškinimui, net jei mėsa yra šiek tiek riebi.
Gaminimo laikas
90 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
195 kcal.
Baltymai
12 g
Riebalai
13 g
Angliavandeniai
5 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 3.75/5 (4 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Aštri jautiena su uogų padažu Žingsnis 1
Paruoškite mėsą kepti. Jautienos nugarinę perpjaukite skersai skaidulų, kad greičiau marinuotųsi ir keptųsi. Pagal skonį pasūdykite ir gausiai aptepkite saulėgrąžų aliejumi. Palikite marinuotis kambario temperatūroje 1 valandą.

Žingsnis 2

Aštri jautiena su uogų padažu Žingsnis 2
Paruoškite uogų padažą. Paruoštus kivius supjaustykite kubeliais. Aštriu peiliu smulkiai supjaustykite paruoštas petražoles. Svogūną supjaustykite mažais kubeliais, sudėkite į gerai įkaitintą keptuvę su saulėgrąžų aliejumi. Kepkite, kol taps auksinės spalvos, į keptuvę suberkite petražoles, kivių minkštimą, citrinos sultis, cukrų, vyną ir spanguoles bei bruknes. Viską gerai išmaišykite ir 10 minučių troškinkite ant silpnos ugnies. Sutrinkite plaktuvu ir nukelkite nuo ugnies.

Žingsnis 3

Aštri jautiena su uogų padažu Žingsnis 3
Į keptuvę įpilkite saulėgrąžų aliejaus, gerai įkaitinkite ir sudėkite marinuotą jautieną. Kepkite pakaitomis iš abiejų pusių. Kiekvienos pusės kepimo laikas priklauso nuo mėsos kokybės ir jos storio. Vidutiniškai pakanka 5 minučių. Patikrinkite, ar mėsa jau paruošta, aštriu peiliu pradurdami mėsą: jei dūrio vietoje nieko nėra arba išbėga skaidrus skystis, vadinasi, mėsa paruošta. Jei teka rausvos sultys, kepkite toliau.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos