Publikavimo data: 2024-06-09
Aštri jautiena su uogų padažu
Mėsos ir uogų derinys yra laiko patikrinta ir harmoninga kulinarinė sąjunga. Vaisių ir uogų rūgštumas atlieka marinato vaidmenį, todėl mėsos skaidulos tampa minkštesnės ir švelnesnės. Jis padeda atskleisti mėsos skonį ir puikiai ją papildo. Mūsų recepte saldžiarūgštis padažas suteiks jautienai sodraus skonio aromato. Beje, jis taip pat padės virškinimui, net jei mėsa yra šiek tiek riebi.
Žingsnis 1
Paruoškite mėsą kepti. Jautienos nugarinę perpjaukite skersai skaidulų, kad greičiau marinuotųsi ir keptųsi. Pagal skonį pasūdykite ir gausiai aptepkite saulėgrąžų aliejumi. Palikite marinuotis kambario temperatūroje 1 valandą.
Žingsnis 2
Paruoškite uogų padažą. Paruoštus kivius supjaustykite kubeliais. Aštriu peiliu smulkiai supjaustykite paruoštas petražoles. Svogūną supjaustykite mažais kubeliais, sudėkite į gerai įkaitintą keptuvę su saulėgrąžų aliejumi. Kepkite, kol taps auksinės spalvos, į keptuvę suberkite petražoles, kivių minkštimą, citrinos sultis, cukrų, vyną ir spanguoles bei bruknes. Viską gerai išmaišykite ir 10 minučių troškinkite ant silpnos ugnies. Sutrinkite plaktuvu ir nukelkite nuo ugnies.
Žingsnis 3
Į keptuvę įpilkite saulėgrąžų aliejaus, gerai įkaitinkite ir sudėkite marinuotą jautieną. Kepkite pakaitomis iš abiejų pusių. Kiekvienos pusės kepimo laikas priklauso nuo mėsos kokybės ir jos storio. Vidutiniškai pakanka 5 minučių. Patikrinkite, ar mėsa jau paruošta, aštriu peiliu pradurdami mėsą: jei dūrio vietoje nieko nėra arba išbėga skaidrus skystis, vadinasi, mėsa paruošta. Jei teka rausvos sultys, kepkite toliau.
Kategorijos