Publikavimo data: 2024-06-09
Aštri kharcho sriuba
Charčo sriuba kilusi iš Gruzijos, pirmą kartą paminėta dar antikos laikais. Yra daug sriubos variantų: su jautienos sultiniu, su vynu ir net su avienos sultiniu. Iš pradžių Kharcho buvo mėsos patiekalas iš jautienos graikinių riešutų padaže. Būtent jis tapo charcho sriubos pagrindu. Riešutų, mėsos ir pomidorų padažo derinys patiekalui suteikia aštrų skonį. Tačiau nebūtina naudoti riešutų, nes jie tinka ne visiems.
Žingsnis 1
Paruoškite pomidorų padažą: svogūną supjaustykite kubeliais ir pakepinkite keptuvėje, morkas supjaustykite šiaudeliais ir suberkite prie svogūnų, kepkite, kol išsiskirs geltonos sultys. Tada išspauskite česnaką, sudėkite pomidorų pastą, įpilkite šiek tiek sultinio ir troškinkite 5 minutes.
Žingsnis 2
Kai šonkauliukai bus pusiau išvirę, sudėkite kubeliais supjaustytas bulves. Kai bulvės beveik išvirs, į puodą įpilkite pomidorų padažo, ryžių ir žolelių. Virkite 15 minučių.
Kategorijos