Publikavimo data: 2024-02-04
Charčo su jautiena ir graikiniais riešutais receptas
Gruziniška sriuba charčo ("jautienos sriuba") atsirado Kaukaze vystantis galvijininkystei ir žemdirbystei. Nuo to laiko sriubos gamyboje beveik niekas nepasikeitė: ta pati jautiena, nors yra variantų su ėriena, kiauliena ir net paukštiena, ryžiai, tkemali (slyvų padažas), pomidorai ir kalendra. Sakoma, kad jei pagaminsite šią sočią sriubą, Gruzija atvyks į jūsų namus!
Žingsnis 1
Ryžius nuplaukite po šaltu vandeniu ir virkite, kol suminkštės. Mėsą nuvalykite ir supjaustykite dideliais kubeliais, pomidorus nulupkite ir smulkiai supjaustykite. Nulupkite svogūną ir česnaką ir smulkiai sukapokite. Graikinius riešutus paskrudinkite sausoje keptuvėje, kol taps auksiniai. Nuplaukite kalendras ir smulkiai sukapokite.
Žingsnis 2
Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų ir kepkite mėsą, kol ji taps auksinė. Sudėkite svogūną ir česnaką ir kepkite dar 4 minutes.
Žingsnis 3
Į puodą su mėsa supilkite vandenį, užvirinkite ir nugriebkite putas. Tada į sultinį suberkite ryžius ir pomidorus ir virkite 20 minučių ant silpnos ugnies. Sudėkite tkemali, hopeli-suneli, druską, išmaišykite ir palikite ant ugnies dar 5 min. 30 min. palikite sriubą šiltoje vietoje, kad ji taptų dar kvapnesnė ir sodresnė.
Žingsnis 4
Paruoštą sriubą patiekite su graikiniais riešutais ir smulkintomis kalendromis.
Kategorijos