Publikavimo data: 2024-02-04
Harcio su ėriena ir tkemali receptas
Kai Gruzijoje nebuvo ryžių, į šią sriubą buvo dedama perlinių kruopų arba miežių. Taigi autentiška charcho buvo ruošiama be ryžių, nors šiandien sunku įsivaizduoti sriubą be šio ingrediento. Kharcho sriubai naudojami paprasti ir prieinami produktai. Vienintelis mūsų ausiai nepažįstamas ingredientas yra tkemali. Tai padažas iš slyvų, aštriosios paprikos, česnako ir kalendros.
Žingsnis 1
Nuvalykite daržoves. Susmulkinkite 1 svogūną, česnaką ir petražolės šaknį. Paruoškite ryžius virimui.
Žingsnis 2
Paimkite puodą ir pripilkite į jį vandens. Į jį sudėkite mėsą. Svogūną ir morką supjaustykite į dvi dalis ir nusiųskite prie mėsos. Uždekite ant ugnies ir virkite 2 valandas nuo užvirimo.
Žingsnis 3
Virtą mėsą supjaustykite nedideliais gabalėliais. Nuovirą perkoškite ir 10 minučių pavirkite jame ryžius.
Žingsnis 4
Keptuvėje, įkaitintoje su augaliniu aliejumi, pakepinkite smulkintą svogūną, česnaką ir petražolės šaknį. Kepkite apie 7 minutes, kol įgaus auksinę spalvą.
Žingsnis 5
Supilkite keptuvės turinį į sultinį. Sumaišykite tkemali padažą, prieskonius ir prieskonius ir supilkite į sriubą. Nepamirškite lauro lapelio. Virkite 10 minučių.
Kategorijos