Publikavimo data: 2024-02-04
Harcio su kiauliena receptas
Karštai diskutuojama, ką pirmiausia turėtumėte paragauti atvykę į Gruziją. Vieni sakys, kad reikia nedelsiant užsisakyti chačapuri Adžarijos stiliumi, kiti pasisakys už chinkali su visomis rankomis ir kojomis, o treti mieliau pradės nuo garsiojo pirmojo patiekalo - charcho sriubos. Mes, pavyzdžiui, pasisakome už tai, kad šį kvapnų, šiek tiek aštrų ir beprotiškai apetitišką patiekalą pradėtumėte ruošti namuose.
Žingsnis 1
Kruopščiai nuplaukite ryžių kruopas. Nuplaukite ir nuvalykite daržoves. Smulkiai supjaustykite svogūną, petražolės šaknį ir česnaką.
Žingsnis 2
Pripilkite puodą vandens ir sudėkite mėsą. Į mėsą sudėkite į dvi dalis supjaustytas morkas ir svogūnus. Pastatykite puodą ant ugnies ir palaukite, kol užvirs. Virkite 120 minučių.
Žingsnis 3
Sultinį perkoškite, kad jis būtų skaidrus. Virtą mėsą supjaustykite kubeliais. Į sultinį suberkite ryžius ir virkite 10 minučių.
Žingsnis 4
Įdėkite keptuvę ant kaitros. Augaliniame aliejuje pakepinkite smulkiai supjaustytą svogūną, petražolės šaknį ir česnaką, kol daržovės taps auksinės spalvos (apie 7 min.).
Žingsnis 5
Sumaišykite tkemali, kalendrą ir apynių sultinį ir supilkite į sultinį. Įdėkite lauro lapų, druskos ir pipirų. Virkite 10 minučių.
Žingsnis 6
Prieš patiekiant sriuba turi išbrinkti. Sudėkite mėsą į puodą ir palikite 15 minučių.
Kategorijos