Aštri kiauliena rankovėje pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-08

Aštri kiauliena rankovėje

Ši populiariausia pasaulyje mėsos rūšis pasižymi puikiomis skonio savybėmis, puikiai dera su daugeliu daržovių ir garnyrų. Todėl kiauliena europiečių virtuvėje nuo seno užima garbingą vietą. Siūlome receptą, kuris leis nustebinti svečius dar vienu originaliu kiaulienos patiekalu be didelių pastangų ir nesugaištant daug laiko virtuvėje.
Gaminimo laikas
195 min.
Laikas virtuvėje
15 min.
Kalorijos
242 kcal.
Baltymai
15 g
Riebalai
19 g
Angliavandeniai
1 g
Sunkumas: 1/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4/5 (19 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Aštri kiauliena rankovėje Žingsnis 1
Užaštrintu peiliu mėsoje maždaug penkių centimetrų atstumu vienas nuo kito padarykite dūrius. Šių dūrių gylis turi būti ne mažesnis kaip trys centimetrai. Į kiekvieną skylutę įdėkite po raudonėlio pipirą ir česnako skiltelę. Palikite 10 minučių.

Žingsnis 2

Aštri kiauliena rankovėje Žingsnis 2
Iš visų pusių pabarstykite česnaku ir pipirais pagardintą kiaulieną kiaulienos prieskoniais, sumaišytais su druska. Gerai įtrinkite prieskonius. Sudėkite mėsą į tinkamą indą, užpilkite sojų padažu ir palikite marinuotis 2 valandas, retkarčiais mėsą apversdami.

Žingsnis 3

Aštri kiauliena rankovėje Žingsnis 3
Paruoškite kepimo rankovę. Tam iškirpkite tokią rankovės juostą, kad joje tilptų mėsa, o iš abiejų pusių liktų 15-20 cm laisvos vietos. Marinuotą mėsą įdėkite į rankovę taip, kad siūlė būtų viršuje. Supilkite likusį marinatą ir užriškite rankovę iš abiejų pusių. Perkelkite į kepimo skardą ir dėkite į 200 °C įkaitintą orkaitę 1 valandai.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos