Publikavimo data: 2024-06-08
Aštri kiauliena rankovėje
Ši populiariausia pasaulyje mėsos rūšis pasižymi puikiomis skonio savybėmis, puikiai dera su daugeliu daržovių ir garnyrų. Todėl kiauliena europiečių virtuvėje nuo seno užima garbingą vietą. Siūlome receptą, kuris leis nustebinti svečius dar vienu originaliu kiaulienos patiekalu be didelių pastangų ir nesugaištant daug laiko virtuvėje.
Žingsnis 1
Užaštrintu peiliu mėsoje maždaug penkių centimetrų atstumu vienas nuo kito padarykite dūrius. Šių dūrių gylis turi būti ne mažesnis kaip trys centimetrai. Į kiekvieną skylutę įdėkite po raudonėlio pipirą ir česnako skiltelę. Palikite 10 minučių.
Žingsnis 2
Iš visų pusių pabarstykite česnaku ir pipirais pagardintą kiaulieną kiaulienos prieskoniais, sumaišytais su druska. Gerai įtrinkite prieskonius. Sudėkite mėsą į tinkamą indą, užpilkite sojų padažu ir palikite marinuotis 2 valandas, retkarčiais mėsą apversdami.
Žingsnis 3
Paruoškite kepimo rankovę. Tam iškirpkite tokią rankovės juostą, kad joje tilptų mėsa, o iš abiejų pusių liktų 15-20 cm laisvos vietos. Marinuotą mėsą įdėkite į rankovę taip, kad siūlė būtų viršuje. Supilkite likusį marinatą ir užriškite rankovę iš abiejų pusių. Perkelkite į kepimo skardą ir dėkite į 200 °C įkaitintą orkaitę 1 valandai.
Kategorijos