Publikavimo data: 2025-08-18
Aštri kiauliena sojų padaže su sezamo sėklomis
Šiuolaikinėje virtuvėje susimaišė daugelio pasaulio virtuvių skoniai, tekstūros ir aromatai. Todėl eksperimentuojame su mėsa, žuvimi ir daržovėmis. Pateiktame recepte kiauliena ruošiama kinų virtuvės stiliumi sojų padaže, tačiau interpretuojama taip, kad tiktų Europos virtuvei. Iš šio patiekalo nieko neprarandama, priešingai, jis turi ypatingų pikantiškų Azijos virtuvės natų, kurios nuo seno patinka europiečiams.
Žingsnis 1
Mėsą supjaustykite gabalėliais ir apkepkite augaliniame aliejuje. Įdėkite per presą išspaustą česnaką ir pipirų mišinį. Išmaišykite.
Žingsnis 2
Svogūną supjaustykite pusžiedžiais. Kai mėsa apkeps, sudėkite ją į keptuvę. Kepkite, kol suminkštės.
Žingsnis 3
Į keptuvę supilkite sojų padažą, tada suberkite sezamo sėklas. Troškinkite mėsą ant silpnos ugnies, kol išvirs.
Kategorijos