Publikavimo data: 2024-06-09
Aštri kiauliena su bešamelio padažu
Kiauliena yra pagrindinė Europoje suvartojama mėsa. Tai skaniausia ir lengviausiai paruošiama mėsa. Matyt, todėl ji ilgam įsitvirtino mūsų virtuvėje. Siūlome jums paprastą receptą, kaip paruošti neįtikėtinai švelnią pikantišką kiaulieną su švelniu prancūzišku bešamelio padažu. Šis derinys - ypatingo patiekalo skonio paslaptis.
Žingsnis 1
Paruoštą mėsą supjaustykite 2 cm storio griežinėliais. Mėsą suplakite plaktuvu. Dubenėlyje sumaišykite druską ir pipirus ir šiuo mišiniu įtrinkite mėsą. Bulves supjaustykite 1 cm storio apskritimais. Svogūną supjaustykite 1 cm storio žiedais.
Žingsnis 2
Kepimo formą patepkite saulėgrąžų aliejumi ir sudėkite paruoštas bulves vienu sluoksniu. Pagardinkite druska ir pipirais. Ant bulvių sudėkite mėsą. Ant mėsos uždėkite svogūnų žiedų sluoksnį.
Žingsnis 3
Paruoškite padažą. Supilkite pieną į puodą, įdėkite sviesto, druskos, pipirų ir muskato riešuto. Pastatykite ant ugnies. Kai sviestas ištirps, nuolat maišydami suberkite miltus. Kai padažas sutirštės, sumažinkite ugnį. Sudėkite kiaušinius ir tarkuotą sūrį, po minutės nukelkite nuo viryklės.
Žingsnis 4
Padažą perkelkite į kepimo skardą su bulvėmis, mėsa ir svogūnais; tolygiai paskirstykite ir išlyginkite paviršių. Pašaukite į iki 180 °C įkaitintą orkaitę. Kepkite 40 minučių. Praėjus šiam laikui, palikite orkaitėje dar 5 minutėms.
Kategorijos