Aštri kiauliena su bešamelio padažu pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-09

Aštri kiauliena su bešamelio padažu

Kiauliena yra pagrindinė Europoje suvartojama mėsa. Tai skaniausia ir lengviausiai paruošiama mėsa. Matyt, todėl ji ilgam įsitvirtino mūsų virtuvėje. Siūlome jums paprastą receptą, kaip paruošti neįtikėtinai švelnią pikantišką kiaulieną su švelniu prancūzišku bešamelio padažu. Šis derinys - ypatingo patiekalo skonio paslaptis.
Gaminimo laikas
65 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
154 kcal.
Baltymai
8 g
Riebalai
10 g
Angliavandeniai
8 g
Sunkumas: 3/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.75/5 (4 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Aštri kiauliena su bešamelio padažu Žingsnis 1
Paruoštą mėsą supjaustykite 2 cm storio griežinėliais. Mėsą suplakite plaktuvu. Dubenėlyje sumaišykite druską ir pipirus ir šiuo mišiniu įtrinkite mėsą. Bulves supjaustykite 1 cm storio apskritimais. Svogūną supjaustykite 1 cm storio žiedais.

Žingsnis 2

Aštri kiauliena su bešamelio padažu Žingsnis 2
Kepimo formą patepkite saulėgrąžų aliejumi ir sudėkite paruoštas bulves vienu sluoksniu. Pagardinkite druska ir pipirais. Ant bulvių sudėkite mėsą. Ant mėsos uždėkite svogūnų žiedų sluoksnį.

Žingsnis 3

Aštri kiauliena su bešamelio padažu Žingsnis 3
Paruoškite padažą. Supilkite pieną į puodą, įdėkite sviesto, druskos, pipirų ir muskato riešuto. Pastatykite ant ugnies. Kai sviestas ištirps, nuolat maišydami suberkite miltus. Kai padažas sutirštės, sumažinkite ugnį. Sudėkite kiaušinius ir tarkuotą sūrį, po minutės nukelkite nuo viryklės.

Žingsnis 4

Aštri kiauliena su bešamelio padažu Žingsnis 4
Padažą perkelkite į kepimo skardą su bulvėmis, mėsa ir svogūnais; tolygiai paskirstykite ir išlyginkite paviršių. Pašaukite į iki 180 °C įkaitintą orkaitę. Kepkite 40 minučių. Praėjus šiam laikui, palikite orkaitėje dar 5 minutėms.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos