Aštri sausa adžika receptas pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-02-03

Aštri sausa adžika receptas

Priklausomai nuo recepto, ajika gali būti padažas, į kurį dedama šviežių daržovių, arba sausas, miltelių pavidalo. Sausa ajika laikoma universaliu prieskoniu. Jis idealiai tinka mėsos patiekalams, marinatams, sriuboms, salotoms, daržovėms troškinti. Pagrindinės sausos adžikos sudedamosios dalys yra druska, pipirai, chmeli suneli, šviežias česnakas. Jei norite, galite naudoti džiovintus ir susmulkintus česnakus, tačiau tuomet prieskonis bus mažiau aromatingas.
Gaminimo laikas
20 min.
Laikas virtuvėje
15 min.
Kalorijos
209 kcal.
Baltymai
7 g
Riebalai
10 g
Angliavandeniai
21 g
Alergenai: Ne
Sunkumas: 1/5
Aštrumas: 4/5
Reitingas: 4.22/5 (9 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Aštri sausa adžika receptas Žingsnis 1
Patikrinkite visus reikiamus ingredientus ir darbinį paviršių.

Žingsnis 2

Aštri sausa adžika receptas Žingsnis 2
Švarius ir sausus stiklainius ir dangtelius įdėkite į šaltą orkaitę, įjunkite orkaitę iki 120 ⁰C ir po 13-15 minučių išjunkite.Sterilizuokite stiklainius likus 1,5-2 valandoms iki konservavimo proceso.

Žingsnis 3

Aštri sausa adžika receptas Žingsnis 3
Apynius ir suneli sudėkite į maišymo indą.

Žingsnis 4

Aštri sausa adžika receptas Žingsnis 4
Į indą suberkite papriką ir džiovintus krapus.

Žingsnis 5

Aštri sausa adžika receptas Žingsnis 5
Į indą suberkite pipirų mišinį, druską ir smulkiai supjaustytą česnaką.

Žingsnis 6

Aštri sausa adžika receptas Žingsnis 6
Sumaišykite prieskonius ir česnaką iki vientisos masės.

Žingsnis 7

Aštri sausa adžika receptas Žingsnis 7
Į indą įpilkite acto.

Žingsnis 8

Aštri sausa adžika receptas Žingsnis 8
Ajika kruopščiai sumaišykite sumalę česnaką ir prieskonius iki vientisos masės.

Žingsnis 9

Aštri sausa adžika receptas Žingsnis 9
Išpilstykite adžiką į serviravimo indelius. Gero apetito!

Žingsnis 10

Aštri sausa adžika receptas Žingsnis 10
Sausa adžika puikiai tiks prie makaronų ir paukštienos, žuvies, mėsos patiekalų.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos