Publikavimo data: 2024-02-03
Aštri sausa adžika receptas
Priklausomai nuo recepto, ajika gali būti padažas, į kurį dedama šviežių daržovių, arba sausas, miltelių pavidalo. Sausa ajika laikoma universaliu prieskoniu. Jis idealiai tinka mėsos patiekalams, marinatams, sriuboms, salotoms, daržovėms troškinti. Pagrindinės sausos adžikos sudedamosios dalys yra druska, pipirai, chmeli suneli, šviežias česnakas. Jei norite, galite naudoti džiovintus ir susmulkintus česnakus, tačiau tuomet prieskonis bus mažiau aromatingas.
Žingsnis 1
Patikrinkite visus reikiamus ingredientus ir darbinį paviršių.
Žingsnis 2
Švarius ir sausus stiklainius ir dangtelius įdėkite į šaltą orkaitę, įjunkite orkaitę iki 120 ⁰C ir po 13-15 minučių išjunkite.Sterilizuokite stiklainius likus 1,5-2 valandoms iki konservavimo proceso.
Žingsnis 3
Apynius ir suneli sudėkite į maišymo indą.
Žingsnis 4
Į indą suberkite papriką ir džiovintus krapus.
Žingsnis 5
Į indą suberkite pipirų mišinį, druską ir smulkiai supjaustytą česnaką.
Žingsnis 6
Sumaišykite prieskonius ir česnaką iki vientisos masės.
Žingsnis 7
Į indą įpilkite acto.
Žingsnis 8
Ajika kruopščiai sumaišykite sumalę česnaką ir prieskonius iki vientisos masės.
Žingsnis 9
Išpilstykite adžiką į serviravimo indelius. Gero apetito!
Žingsnis 10
Sausa adžika puikiai tiks prie makaronų ir paukštienos, žuvies, mėsos patiekalų.
Kategorijos