Publikavimo data: 2025-08-18
Aštri soba su grybais
Azijietiški soba makaronai nuo seno žinomi visame pasaulyje. Tai japoniškų makaronų rūšis, gaminama iš grikių miltų. Kad soba neišvirtų, į tešlą dedama šiek tiek kvietinių miltų. Į klasikinius japoniškus soba makaronus virėjai deda įvairių ingredientų. Šiame recepte soba sumaišoma su grybais. Juos atskirai apkepkite džiūvėsėliuose ir karštame padaže. Tada įmaišomi grikių makaronai. Puikus patiekalas iš Rytų jau jūsų virtuvėje!
Žingsnis 1
Dideliame puode virkite soba, kol suminkštės. Nusausinkite per sietelį, o grikių makaronus palikite puode.
Žingsnis 2
Ant pjaustymo lentos supjaustykite grybus.
Žingsnis 3
Paimkite didelę keptuvę aukštais kraštais ir patepkite ją augaliniu aliejumi. Sudėkite pievagrybius, tada suberkite džiūvėsėlius ir aštrų padažą.
Žingsnis 4
Kai grybai apkeps iki auksinės spalvos, sudėkite virtą soba, pagal skonį įberkite druskos ir maltų juodųjų pipirų. Keptuvėje gerai išmaišykite visus ingredientus.
Žingsnis 5
Aštriąją soba su grybais dėkite į gražią lėkštę! Atlikta!
Kategorijos