Publikavimo data: 2025-08-18
Aštri soba su malta vištiena
Skanus ir nesunkiai paruošiamas panazijietiškas patiekalas. Jo pagrindą sudaro grikių soba makaronai, kuriuos sėkmingai papildo kepti maltos vištienos gabaliukai ir aštrus aitriųjų paprikų padažas.
Žingsnis 1
Susmulkinkite česnaką ir imbierą. Svogūną supjaustykite pusžiedžiais.
Žingsnis 2
Paruoškite makaronus. Makaronus virkite dideliame kiekyje verdančio vandens ir virkite 2 minutes, kol jie visiškai išvirs, kaip nurodyta ant pakuotės. Po to nupilkite verdantį vandenį, nuplaukite makaronus šaltu vandeniu ir nukoškite visą skystį. Kad makaronai nesuliptų, įpilkite į juos šiek tiek aliejaus ir išmaišykite.
Žingsnis 3
Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų, porą minučių pakepinkite svogūną, česnaką ir imbierą, tada sudėkite maltą mėsą. Kepkite apie 10 minučių, kol mėsa taps auksinės spalvos.
Žingsnis 4
Į keptuvę suberkite pusiau išvirtus makaronus, sojų ir aštrų padažus ir viską gerai išmaišykite. Kepkite maišydami dar kelias minutes.
Žingsnis 5
Išjungę keptuvės kaitrą, sandariai uždenkite dangčiu ir palikite 5 minutes. Taip grikių makaronai kuo geriau sugers skonius ir aromatus. Tada išklokite paruoštą patiekalą gražioje lėkštėje ir patiekite. Gero apetito!
Kategorijos