Publikavimo data: 2024-05-25
Aštri vištiena Levenghi su zefyru.
Vištiena su zefyru arba vištiena "levenghi" kilusi iš pietinių šalių, kur šis terminas reiškia įdarą į vidų. Šiam įdomiam ir neįprastam patiekalui labai pikantiško skonio suteikia skysta pastilė, riešutai, prieskoniai. Tokią vištieną yra išbandęs ne kiekvienas, todėl verta ją pasigaminti ir pasimėgauti naujais skoniais bei aromatais. Juolab kad ypatingų sunkumų jį ruošiant nėra.
Žingsnis 1
Riešutus ir svogūną smulkiai supjaustykite. Sumaišykite su rūgščia uogiene. Apibarstykite vištieną druska, pipirais ir paruoštu mišiniu ir palikite marinuotis 40 minučių.
Žingsnis 2
Vištieną įdarykite likusiu mišiniu. Padėkite vištieną ant kepimo skardos. Kepkite 60 minučių 200 laipsnių temperatūroje, priklausomai nuo orkaitės.
Kategorijos