Publikavimo data: 2024-06-23
Aštri vištiena salsos padaže
Pirmą kartą europiečiai pomidorus pamatė XVI a. pradžioje, kai ispanai užkariavo Meksiką. Tuo pat metu jie paragavo neįprasto patiekalo, kuriam buvo suteiktas pavadinimas "salsa", reiškiantis "padažas". Dabar yra daugybė jo gaminimo variantų, tačiau pomidorai ir aštriosios paprikos yra nekintamos klasikinės salsos sudedamosios dalys. Rinkitės kuo aromatingesnius ir mėsingesnius pomidorus, kad patiekalo skonis būtų sodrus. Padažas puikiai dera su vištiena, jos skonį pakylėdamas į naują lygmenį.
Žingsnis 1
Įjunkite orkaitę ir įjunkite ją iki 180 °C temperatūros. Jei įmanoma, vienu metu naudokite viršutinį ir apatinį kaitinimą. Sudėkite vištienos filė į kepimo indą ir įtrinkite prieskoniais. Kad skonis būtų sodresnis, galite peiliu padaryti keletą įpjovimų.
Žingsnis 2
Ant viršaus užtepkite salsos padažo. Stebėkite, kad neliktų neuždengtų vietų. Pašaukite į orkaitę 45 minutėms.
Žingsnis 3
Sūrį sutarkuokite stambia tarka. Praėjus nustatytam laikui išimkite formą, pabarstykite sūriu ir kepkite dar 5 minutes.
Kategorijos