Publikavimo data: 2024-03-25
Aštri vištiena su bulvėmis
Su bulvėmis ir svogūnais orkaitėje kepta vištiena aštriame marinate pasirodo esanti labai soti ir skani. Paruoškite tokį patiekalą pietums ar vakarienei ir liksite patenkinti. Vištienos filė marinuojama sojų padažo, medaus, grūdėtųjų garstyčių, imbiero ir česnako mišinyje. Tai vištienai suteikia aštrų, šiek tiek saldų pikantišką skonį.
Žingsnis 1
Bulves supjaustykite 1-1,5 cm dydžio kubeliais.
Žingsnis 2
Smulkiai supjaustykite svogūnus.
Žingsnis 3
Smulkiai supjaustykite imbierą ir česnaką.
Žingsnis 4
Vištieną sudėkite į gilų dubenį. Įpilkite sojų padažo, medaus, garstyčių sėklų, imbiero, česnako ir prieskonių.
Žingsnis 5
Viską sumaišykite ir palikite vištieną marinuotis 15-20 minučių.
Žingsnis 6
Kepimo indą patepkite augaliniu aliejumi. Sudėkite bulves ir pabarstykite druska bei juodaisiais pipirais. Sudėkite smulkiai supjaustytą svogūną.
Žingsnis 7
Ant bulvių sudėkite marinuotą vištieną.
Žingsnis 8
Uždenkite bulves ir vištieną folija ir 30-40 minučių pašaukite kepti į orkaitę. Likus 10 minučių iki kepimo laiko foliją nuimkite, kad vištiena paruduotų.
Žingsnis 9
Patiekite patiekalą papuošę šviežia kalendra.
Kategorijos