Aštri vištiena su daržovėmis pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-08

Aštri vištiena su daržovėmis

Šio patiekalo paslaptis - puikus dietinės vištienos ir daržovių derinys, kurių skonis ir sultingumas suteikia mėsai ypatingo aromato ir minkštumo. Šių gerai pažįstamų produktų derinys naudojamas praktiškai visose pasaulio virtuvėse. Šis patiekalas yra abipusiai naudingas; gaminkite jį ir šventiniam stalui, ir šeimos vakarienei.
Gaminimo laikas
60 min.
Laikas virtuvėje
40 min.
Kalorijos
89 kcal.
Baltymai
10 g
Riebalai
3 g
Angliavandeniai
3 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 3.91/5 (34 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Aštri vištiena su daržovėmis Žingsnis 1
Vištienos filė supjaustykite 3-4 cm gabalėliais. Įkaitinkite keptuvę, įpilkite saulėgrąžų aliejaus. Sudėkite paruoštą vištienos filė. Nuolat maišydami užvirkite. Sumažinkite ugnį ir kepkite neuždengę dangčiu, kol iškeps iki pusės.

Žingsnis 2

Aštri vištiena su daržovėmis Žingsnis 2
Nulupkite papriką ir svogūną, papriką supjaustykite juostelėmis, o svogūną - pusžiedžiais, sudėkite į vištieną ir kepkite, kol daržovės suminkštės. Paruoštus baklažanus išspauskite, sudėkite į keptuvę. Supilkite 100 ml virinto vandens, uždenkite dangčiu ir troškinkite ant mažos ugnies, kol baklažanai bus paruošti. Pomidorus supjaustykite pusžiedžiais, nusiųskite į keptuvę, dar 2 min. troškinkite po dangčiu. Išjunkite viryklę, sudėkite smulkintą česnaką, druską, pipirus, išmaišykite, palikite pastovėti apie 20 minučių, pabarstykite žolelėmis.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos