Publikavimo data: 2025-08-17
Aštri vištiena su daržovėmis ir sezamo sėklomis
Šiuolaikinėje namų virtuvėje vištienos patiekalai yra populiariausi. Šią sveiką, švelnią ir skanią dietinę mėsą labai vertina namų šeimininkės, besirūpinančios savo namiškių mityba. Natūralu, kad yra daug naujų ingredientų derinių ir kombinacijų, gaminimo receptų. Mūsų receptas leis jums įvaldyti lengvai paruošiamą pikantišką patiekalą iš tradicinių Europos virtuvės produktų.
Žingsnis 1
Paruoštą vištienos filė supjaustykite nedideliais griežinėliais. Įkaitinkite keptuvę ant ugnies, supilkite saulėgrąžų aliejų ir sudėkite griežinėliais supjaustytą mėsą. Kepkite ją dvi minutes ant vidutinės ugnies, kol įgaus auksinę spalvą. Iškepusią mėsą perkelkite į lėkštę.
Žingsnis 2
Paprikas ir morkas supjaustykite nedideliais šiaudeliais. Svogūną supjaustykite plonais pusžiedžiais, česnaką susmulkinkite peiliu. Pupelių ankštis supjaustykite į 2-3 dalis, priklausomai nuo jų dydžio. Visas paruoštas daržoves sudėkite į keptuvę, kurioje kepė vištiena. Kepkite jas, kol suminkštės, ant vidutinės ugnies.
Žingsnis 3
Sumaišykite keptuvėje virtas daržoves su kepta mėsa. Pagal skonį įpilkite sojų padažo, druskos ir pipirų. Toliau troškinkite ant silpnos ugnies 7 minutes, retkarčiais pamaišydami. Likus dviem minutėms iki gaminimo pabaigos, pabarstykite patiekalą sezamo sėklomis ir gerai išmaišykite.
Kategorijos