Aštri vištiena su terijakio padažu pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-10-12

Aštri vištiena su terijakio padažu

Vištiena su terijakio padažu ruošiama aštraus saldžiarūgščio padažo pagrindu, pridedant aitriųjų paprikų. Mėsa būna minkšta, vidutinio saldumo, išskirtinio skonio ir aštrumo. Tokią vištieną galima ruošti kartu su mėgstamomis daržovėmis: žiediniais kopūstais, baklažanais, morkomis, svogūnais, šparaginėmis pupelėmis ar paprikomis. Vištieną su terijakio padažu galima patiekti su makaronais, ryžiais, frunchose, troškintomis, marinuotomis ar šviežiomis daržovėmis kaip garnyrą.
Gaminimo laikas
60 min.
Laikas virtuvėje
60 min.
Kalorijos
202 kcal.
Baltymai
14 g
Riebalai
15 g
Angliavandeniai
1 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 3/5
Reitingas: 4/5 (19 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Aštri vištiena su terijakio padažu Žingsnis 1
Vištieną supjaustykite kąsnio dydžio gabalėliais ir nusausinkite ant popierinio rankšluosčio. Įkaitinkite keptuvę ir kepkite mėsą augaliniame aliejuje, kol taps auksinė.

Žingsnis 2

Aštri vištiena su terijakio padažu Žingsnis 2
Smulkiai supjaustykite česnaką ir aitriąją papriką ir sudėkite į mėsą. Kepkite maišydami apie 5 minutes. Tada įpilkite terijakio padažo, juodųjų pipirų ir kepkite dar apie 5 minutes.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos