Aštri vištienos sultinio sriuba su kokosų pienu pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-19

Aštri vištienos sultinio sriuba su kokosų pienu

"Tom Yam" yra labai aštri Tailando virtuvės sriuba. Patiekalo pavadinimą sudaro žodžiai "Tom", kuris išvertus iš tajų kalbos reiškia "virti", ir "Yam" - aštrios tailandietiškos salotos. Egzotiškų ingredientų jam paruošti dabar galima nusipirkti bet kuriame didesniame prekybos centre. Yra kelios sriubos rūšys: su krevetėmis, su vištiena, su žuvimi, įdėjus kokosų pieno, ji tampa šiek tiek minkštesnė. Šį įdomų ir išskirtinį patiekalą savo virtuvėje gali paruošti net ir nepatyrusi šeimininkė.
Gaminimo laikas
90 min.
Laikas virtuvėje
50 min.
Kalorijos
119 kcal.
Baltymai
5 g
Riebalai
8 g
Angliavandeniai
4 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 3/5
Reitingas: 3.88/5 (8 bal.)

Žingsnis 1

Aštri vištienos sultinio sriuba su kokosų pienu Žingsnis 1
Sudėkite mėsą į puodą. Užpilkite šaltu vandeniu, užvirinkite, nugriebkite putas ir virkite ant silpnos ugnies 20-30 minučių. Išimkite kumpį, atvėsinkite, atskirkite mėsą nuo kaulo, supjaustykite gabalėliais ir perkelkite į atskirą lėkštę.

Žingsnis 2

Aštri vištienos sultinio sriuba su kokosų pienu Žingsnis 2
Pievagrybius supjaustykite nedideliais griežinėliais, pomidorus - griežinėliais, o citriną ir laimą - apskritimais, reikės tik 2-3 gabalėlių. Smulkiai supjaustykite svogūną ir petražoles. Keptuvėje kokosų aliejuje apkepkite grybus, tada sudėkite svogūnus ir ant silpnos ugnies troškinkite 7-10 minučių, kol suminkštės.

Žingsnis 3

Aštri vištienos sultinio sriuba su kokosų pienu Žingsnis 3
Užvirinkite vištienos sultinį, pasūdykite, sudėkite pakepintus grybus ir svogūnus, pomidorus, citrinų laimą, citrinžolę, cukrų, imbierą ir aitriąją papriką. Virkite ant silpnos ugnies, po 10 minučių išimkite citrinžolę ir supilkite kokosų pieną, austrių padažą, pavirkite 5-7 minutes, suberkite petražoles, leiskite sriubai pavirti porą minučių, išjunkite ugnį ir palikite 10-15 minučių.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
pirmieji patiekalai, sriubos su mėsa, sriubos su vištiena, sriubos, vištienos patiekalai, įspūdingas receptas, paprastas, mažai kalorijų, pietūs, vakarienė, bulvių sezonas, morkų sezonas, karštieji patiekalai naujiems metams, be bendrų alergenų, receptų knyga, vakarienė su bulvėmis, sriubos su vištienos skrandžiu, sriubos su pomidorų pasta

Kategorijos